Vienkāršā ābolkūka

Biju ciemos pie Elīnas, un nolēmām, ka cepsim ābolu plātsmaizi. Izrādījās, ka kefīra nav, bet jaunkundze priecīgi rādīja uz pustukšu saldā krējuma iepakojumu – gan jau pietiks. Centieni aizdzīt vīriešus uz veikalu nedeva vēlamo efektu, un izmisums bija jau pavisam tuvu. Cita viešņa ieminējās, ka varot taču uzcept ābolkūku ar olām, cukuru un miltiem vien. Es ar putām uz lūpām strīdējos, ka no tā nekas prātīgs nesanāks, līdz kaunpilni atcerējos, ka biskvītu tā arī taisa. Un sanāca burrrrvīga ābolkūka.

Recepte

  • sešas olas
  • 300 grami cukura
  • 300 grami miltu
  • drusku vaniļas cukura
  • kādi četri-pieci āboli

Kādu liek pie ābolu mizošanas un šķērēšanas. Tikmēr pagatavo mīklu – sakuļ olas ar cukuru, pievieno drusku vaniļas cukura un iemaisa miltus. Ja ābolu ir pārāk daudz, to mitrums kūkai neļauj vienmērīgi izcepties.

Veidni iesmērē ar sviestu, ieber ābolus un pārlej ar mīklu. Liek cepties aptuveni 200 grādus karstā cepeškrāsnī uz minūtēm 30. Cepšanas ilgums atkarīgs no veidnes – lielākā formā, kur mīkla plānākā kārtā, tā izcepies ātrāk, bet mazā formā, kas dod biezu kūku, process noritēs ilgāk.

Izmaksas: drusku vairāk par latu
Kalorijas: 100 gramos ir 210 kcal
Rezultāts: ap 1.3 kg

2 Atbildes to “Vienkāršā ābolkūka”

  1. jogita Says:

    Reiz cālis.lv lasīju ka šo kūku sauc par dzemdētāju kūku! (tik nezinu kapēc? :):)) Es viņu daudz un dikti gatavoju (arī grūtniecības laikā, bet nelīdzēja :DDDD), vienkārša un garda!
    Vasaras sākumā, var ābolu vietā rabarberus likt, zemenes!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: