Kēksiņi enerģijai

Šie it kā saucas mafini, bet es joprojām līdz galam nesaprotu atšķirību starp tiem un kēksiņiem. Labi, mafiniem sausās un slapjās sastāvdaļas sajauc atsevišķi un tad fiksi, fiksi samaisa un liek formiņās, bet kāda gan ir starpība? Lai nu būtu, galvenais, lai garšīgi. Un šie tiešām sanāk jauki.
Pirmo reizi cepu pēc orģinālreceptes un sapratu, ka manai patikšanai eļļas ir krietni par daudz, šoreiz liku krietni mazāk – 60 gramus. Turklāt, neliku riekstus un rozīņu vietā izvēlējos žāvētas dzērvenes.

Recepte:

  • 275 grami cukura
  • 300 grami miltu
  • ēdamkarote kanēļa
  • ēdamkarote cepamā pulvera
  • 150 grami žāvētu dzērveņu
  • trīs nelieli rīvēti burkāni
  • paliels rīvēts ābols
  • 80 grami kokosriekstu skaidiņu
  • trīs olas
  • 60 grami eļļas
  • ēdamkarote vaniļas ekstrakta

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Vienā bļodā sajauc sausās sastāvdaļas un augļus, otrā olas, eļļu un vaniļas ekstraktu.

Mafinu panniņā iebaksta papīra formiņas un pilda ar mīklu. Cep kādas 25 minūtes.

Pirmais cepiens sanāca tāds ne pārāk pufīgs, bet otra panna gan uzpūtās diezgan labi.

Rezultāts: 24 kēksiņi
Kalorijas: vienā kēksiņā ir 150 kcal
Izmaksas: Ls 2.50

Vairāk bilžu pie actuales.

Viena atbilde to “Kēksiņi enerģijai”

  1. Pēka Says:

    Miljons…, mēli var norīt!🙂 paldies par recepti! Mānējie vēl tika papldināti ar linsēkliņām un magonēm!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: