Pērn ar māsu Ziemassvētku dāvanām sataisījām veselu kaudzi ar visādām konfektēm. Par labākajām tika atzītas valriekstu un ruma bumbiņas un ar rumu apreibinātas aprikozes, kas pildītas ar Brazīlijas riekstu un glazētas ar šokolādi.
Šoreiz valriekstu nebija, tikai mandeles un lazdu rieksti. Ar actuale padomu palikām pie mandelēm.
Recepte
- 300 grami baltās šokolādes
- 150 grami pūdercukura
- 150 grami maltu mandeļu
- 40 mandeles
- 50 grami ruma
Katliņā ar karstu ūdeni iesēdina bļodiņu, kuras dibens nepieskaras ūdenim – trauks sildās tvaikos, un izkausē balto šokolādi.
Tikmēr samaļ mandeles.
Šokolādei pievieno pūdercukuru.
Un samaltas mandeles.
Pievieno rumu un labi samaisa.
Masu kādu brīdi liek mierā, lai tā nedaudz sacietē.
Tad ar mazo karotīti nokniebj piciņu saldās masas, ar rokām saveļ bumbiņu un vidū iesprauž veselu mandeli. Tadam! Rumu jūt labi.
Rezultāts: kādas 40 bumbiņas
Izmaksas: ap Ls 3.50 (atkarīgs no izmantotās šokolādes un ruma)
Kalorijas: vienā konfektē ir ap 90 kcal
Vairāk bilžu pie actuales.
jūlijs 16, 2013 plkst. 09:27 |
“300 grami baltās šokolādes + 150 grami pūdercukura” nesanāk baigi, baigi salds?
jūlijs 17, 2013 plkst. 23:57 |
Ja es teiktu, ka šīs konfektes nav saldas, man nāktos melot. Apzīmējums ‘baigi salds’ ir dikti stiepjams jēdziens.