Tām vajadzēja būt šokolādes un viskija glazūrā

Tām vajadzēja būt cepumu konfektēm šokolādes un viskija glazūrā, taču izrādījās, ka kaut kas neiet pēc plāna. Vispirms centos kausēt šokolādi, pievienojot ēdamkaroti ūdens. Šokolāde nepaspēja izkust, kā sagāja vienā pikucī. Norakstīju uz sliktu šokolādi. Mēģināju vēlreiz – ūdeni klāt neliku, bet tikko šokolāde bija šķidra, pielēju viskiju. Atkal rezultātā tapa riebīgs šokolādes masas gabals. Nezinu, kas par vainu – tiešām slikta šokolāde vai arī tai nepatīk citu vielu klātbūtne? Varbūt kļūda receptē? Konfektes iekšiņa arī nebija diez cik garšīga – kā cepumi sapļeckāti ar skābo krējumu, lai gan otrā dienā bija diezgan labi. Varbūt labāk būtu bijis kondensētais piens.

Recepte

  • 130 grami sadrupinātu cepumu
  • 120 grami svaigā siera
  • 150 grami šokolādes

Tad nu lūk. Vispirms sadrupina cepumus, sajauc ar svaigo sieru un noliek atpūsties ledusskapī. Pēc brīža izņem no aukstumskapja, ar mazo karotīti nokniebj pikucīti masas un ar rokām saveļ bumbiņu.

Katliņā ar karstu ūdeni iesēdina bļodiņu, kuras dibens nepieskaras ūdenim – trauks sildās tvaikos, un izkausē šokolādi. Bļodu izņem no ūdens, šķidrajā šokolādē apmērcē cepumu bumbiņas un noliek uz cepamā papīra apžūt.

Nesanāca, kā iecerēts, bet pavisam slikti arī nav. Taču no sākotnējā uzstādījuma pazudusi svarīga sastāvdaļa – viskijs.

Rezultāts: 15 bumbiņas
Izmaksas: Ls 1.5
Kalorijas: vienā bumbiņā ir ap 110 kcal

Vairāk bilžu pie actuales.

7 Atbildes to “Tām vajadzēja būt šokolādes un viskija glazūrā”

  1. parsla.asere Says:

    Kur pazuda viskijs???

  2. Antuanete Says:

    Man šitā ir sanācis ar šokolādes kausēšanu, pielejot saldo krējumu – arī saiet vienā pikucī. Kopš tā laika šokolādi apmērcēšanai kausēju vienu pašu.
    Iepriekšējā recepte ar bumbiņām ir smuka, pieglabāšu izmantošanai uz Ziemassvētkiem🙂

    • uwa Says:

      Fū, labi, ka netaisīju tās, kur vajag saldo krējumu liet klāt.
      Vai tiešām šokolāde slikta? Baigi gribas pamēģināt ar šokolādes glazūras čipšiem, tiem, kas tirgū. Man nez kāpēc šķiet, ka tiem nekas nekaitē.

      • Antuanete Says:

        Tirgū esošajai glazūras šokolādei ir mazs kakao sastāvs, bet tā ir manāmi lētāka, nekā 60 vai 70% šokolādes. Domāju, ka saiešana pikā nav no “sliktas šokolādes”, vienkārši pie dotā šokolādes sastāva ūdens pievienošana nedeva vēlamo efektu (kas to zina, ar kāda kakao un tauku procenta šokolādi darbojās receptes autore).

  3. ezz Says:

    Saldais krējums+šokolāde glazūrai nederēs.

    Ja grib apkārt šokolādi ar garšu, vienīgais, kas derēs – kāda pile attiecīgas esences.

  4. m Says:

    kausējot šokolādi, tai nedrīkst tikt klāt ūdens, pat ūdens tvaiks ne, ja tā notiek, tā sadag, kaa sajā gadījumā;)alkoholu sokolādei jālej klāt tad, kad tā ir noņemta no uguns un pilnībā izkususi:)

  5. kliedz Says:

    Lai taisītu glazūru ar saldo krējumu un šokolādi ir jādara otrādi: uzsilda saldo krējumu līdz tas tikko sāk vārtīties, noņem no uguns un pievieno klāt šokolādi. Šokolāde izkūst un glazūra gatava!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: