Viltus trifeles

SAP foruma sadaļā Ķēķis atradu veselu lērumu dažādu konfekšu recepšu. Tā vien gribētos izmēģināt teju vai visas! Šīs ir vienas no tām konfektēm, kas piesaistīja, un bija mājās viss, kas nepieciešams. Izvēle pavisam vienkārša. Bet pie gatavošanas liku māsu – lai sver un plosās. Tikmēr sacēlu kājas uz galda un atpūtos. Nu labi, tā gan nebija, es pa to laiku citas konfektes taisīju.

Recepte

  • 100 grami mīksta sviesta
  • 45 grami pūdercukura
  • 50 grami kondensētā piena ar cukuru
  • 150 grami smalki sadrupinātu cepumu
  • divas ēdamkarotes kakao
  • divas ēdamkarotes viskija
  • rīvēta miziņa no puscitrona
  • tējkarote citrona sulas
  • apvārtīšanai: maltas mandeles

Māsa atrada ļoti inovatīvu pieeju cepumu sasmalcināšanai. Daļu saberza ar krūzīti kā es siera kūkai, beidzamos krikumus pievarēja ar zupas kausiņu. Jāatzīst, metode strādā teicami.

Mīkstu sviestu saputo ar pūdercukuru, pievieno kondensēto pienu, cepumus, kakao, viskiju, rīvētu citrona miziņu un sulu, un visu labi samaisa.

Masu noslēgtā traukā uz kādu pussstundiņu ieliek ledusskapī, lai atpūšas. Kad masa drusku sastingusi, ar karotīti nokniebj babaliņu, ar rokām izveido lodīti un apviļā maltās mandelēs. Var iesēdināt mazajos konfekšu papīriņos.

Receptē teikts, ka trifeles jāglabā noslēgtā traukā ledusskapī, bet mums tās neizdzīvoja tik ilgi, lai paspētu sabojāties.

Rezultāts: ap 40 konfekšu
Kalorijas: vienā bumbiņā ir ap 50 kcal
Izmaksas: Ls 1.20

Vairāk bilžu pie actuales.

5 Atbildes to “Viltus trifeles”

  1. Ilziite Says:

    Klau, a kondensētais piens vārīts vai nevārīts? Nu tipa – biezais vai šķidrais? Gribas paķēpāties ar saldumiem uz svētkiem..😉

  2. Ilziite Says:

    Vakar tapa trifeles..🙂 Gardi!🙂

  3. Elīna Pumpure Says:

    cik ilgi var glabāt šādas končas?🙂 nu, ja laicīgi grib ziemsv;etkiem gatavoties..

    • uwa Says:

      Glabāt iesaku pēc iespējas īsāku laiku – tomēr visi produkti dzīvi. Labāk kaut kad tagad notestēt vairākas receptes un tad noziedot pēdējo svētdienu pirms Ziemassvētkiem🙂
      No konfekšveidīgajiem manas favorītes ir rumā mērcētas aprikozes ar riekstu vidū un apmērcētas šokolādē.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: