Grauzdiņu salāti

Mamma taisa brīnišķīgus grauzdiņu salātus. Pats galvenais tajos ir ķiploks – man garšo, turklāt, jo vairāk, jo labāk.
Viņa sakaltē grauzdiņus cepeškrāsnī un uz nakti sajauc traukā ar caur ķilokspiedi izspiestiem ķiplokiem. Es aizmirsu vakarā tos sakaltēt, tāpēc no rīta apcepu uz pannas eļļā, bet nebija tik garšīgi.

Recepte

  • 400 grami rupjmaizes
  • 30 grami eļļas cepšanai
  • 300 grami konservētas kukurūzas
  • 300 grami siers
  • piecas olas
  • 200 grami liesās majonēzes
  • 200 grami liesā krējuma
  • ķiploks
  • ēdamkarote sinepju
  • pipari

Izvāra olas.

Maizi sagriež mazos gabaliņos un apcep uz pannas eļļā. Trauku, kur gatavos salātus, ieziež ar dažām daiviņām caur ķiplokspiedi izspiestiem ķiplokiem, pieber ar grauzdiņiem un sakrata, lai tie sasūktos ar īsto garšu. Pāri ber kukurūzu un sarīvētu sieru.

Sajauc mērci – krējums, majonēze, sinepes un pipari.

Un lej traukā.

Pārrīvē olu.

Var ēst gan uzreiz, kad grauzdiņi kraukšķīgi, gan vēlāk, kad tie būs mīkstāki.

Rezultāts: 1.7 kg
Izmaksas: Ls 3
Kalorijas: 100 gramos ir ap 200 kcal

Vairāk bilžu pie actuales.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: