Šokolādes trifeles

Pagājušā reizē, kad taisīju cepumu konfektes, kam vajadzēja būt šokolādes un viskija glazūrā, un nekas nesanāca, šīm vairs nesaņēmos, jo likās, ka nekas labs tovakar nav gaidāms. Šoreiz, lai gan biju tāda bažīga, saņēmos, un šīs ir vienas no garšīgākajām konfektēm, kas man sanākušas. Godīgi atļaušos teikt, ka labākas nekā pirktās trifeles. Mīkstas, šokolādīgas un saldas. Kāreiz Ziemassvētku kārumiem un dāvanām.

Recepte

  • 200 grami šokolādes glazūras čipšu
  • 50 grami saldā krējuma
  • 50 grami sviesta
  • 50 grami kakao

Katliņā uz mazas uguntiņas izkausē šokolādes glazūras čipšus. Man kaut kā šķiet, ka nekādas atšķirības nav – karsta ūdens tvaikos vai pa taisno katliņā uz plīts. Un īstā tumšā šokolāde man ar tik ļoti negaršo, tāpēc tirgū nopērkamie lētie čipši ir tieši laikā.

Pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, izmaisa un pielej saldo krējumu. Kad masa viendabīga, atdzesē ledusskapī kādu pusstundiņu.

Kad masa sastingusi, ņem ārā no ledusskapja, ar karotīti kniebj mazas piciņas, ieliek kakao pulverī, kas uzbērts uz šķīvīša, un izveido bumbiņas. Gatavs!

Izmaksas: ap latu
Rezultāts: ap 20 trifeļu
Kalorijas: vienā bumbiņā ir ap 90 kcal

Vairāk bilžu pie actuales.

11 Atbildes to “Šokolādes trifeles”

  1. modifikācija Says:

    + pievieno pilīti ruma / konjaka
    + masai pievieno smalcinātu žāvētu dateli
    + vidū grauzdētu mandeli
    neliela modifikācija, un trifele kļūst karaliska🙂

  2. SANTA Says:

    lasu un brīnos, šokolādes glazūras čipši nopērkami jebkur? un tā tad tie ar` saucas?

  3. modifikācija Says:

    uwa
    ar viskiju neesmu darbojusies, ar rumu gan. domaaju, ka nav atsķirības. nezinu gan, viens variants – par daudz šķidruma🙂
    bet visdrīzāk pieļauju, ka šokolāde vainīga.
    kādu izantoji
    mani gan ĪSTĀ šoko vispār nekad nepieviļ (Laima, protams arī beļģu, šveices), bet ekonomiskie varianti gan izstrādā jokus turpat vai katru reizi – arī Rimi t.s. šokolāde – tur cits sastāvs.

  4. Toadbeauty Says:

    Bez komentāriem labas.
    Vajadzēs paeksperimentēt naķamreiz ar konjaku uc.

  5. Stella Says:

    Un kakao parastais, nesaldinātais pulveris? Manas pirmās asociācijas ir rūgts, sauss un ķeras kaklā.. Šādā kombinācijā nav tik traki?

  6. vizma Says:

    Taisīju pirmoreiz uz Zssvētkiem. Mmm, cik garšīgas. Tikai pieliku klāt rūgtas ( ne sadegušas) pašceptās piparkūkas un vienu pilīti henessy konjaka, nez kā bija aizķēries :)))))))),nu vienkārši bez vārdiem!

  7. Konfektes, konfektes, konfektes… | actuale.net Says:

    […] made by uwagatavo, Serenādes made by uwagatavo, chocolate truffles (šokolādes trifeles) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: