Vienu dienu, klejojot pa internetiem, atradu banānu mafinu recepti. Izskatījās tik smuki, ka bija jāpārbauda, vai man sanāktu tāpat, jo labi nofotografēt var jebko. Turklāt, bieži vien dzīvē izmēģinātās receptes neizskatās tā, kā bildēs, un arī negaršo ne pēc kā laba. Šoreiz gan izskatās tāpat, kā bildē, gan garšo labi.
Recepte
- 240 grami miltu
- 150 grami baltā cukura
- 70 grami brūnā cukura
- tējkarote sodas
- tējkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- trīs banāni
- tējkarote vaniļas ekstrakta
- viena ola
- 65 grami sviesta
Drupačām
- ēdamkarote miltu
- pustējkarote malta kanēļa
- pustējkarote malta muskatrieksta
- tējkarote sviesta
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Mafinu veidnēs ieliek gofrētos papīrīšus.
Sajauc drupaču sastāvdaļas – piciņu sviesta, cukuru, kanēli un muskatriekstu. Ar rokām saberž, lai veidojas drupačas.
Tā kā šie skaitās mafini, slapjās un sausās sastāvdaļas jauc atsevišķi. Izkausē sviestu. Vienā bļodā ar rokām saspaida banānus (ar rokām būs fiksāk nekā ar dakšu), pievieno vaniļas ekstraktu, izkausētu sviestu un piesit olu.
Otrā bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli, sodu un cepamo pulveri. Pievieno bļodai ar slapjajām sastāvdaļām un viegli izmaisa. Mīklu pilda mafinu formiņās.
Pārber ar drupačām.
Un liek cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Gatavs!
Rezultāts: 12 kēksiņi
Izmaksas: līdz pusotram latam
Kalorijas: vienā mafinā ir ap 230 kcal
Vairāk bilžu pie actuales.
14 decembr, 2010 22:42 |
Izskatās tiešām labi.
15 decembr, 2010 20:48 |
paldies
15 decembr, 2010 21:44 |
Lūdzu, Tev jau tie lielākie nopelni!
10 janvāris, 2011 00:24 |
[…] virtuvē. Līdz ar to, meklēju arī kaut ko jaunu un interesantu ko likt galdā. Izvēle krita uz Banānu maffiniem, kurus, pamanīju tepat wordpresā. Tā bija patiešām lieliska recepte un garšīgs iznākums, […]
28 marts, 2011 11:11 |
vaniļas ekstrakts ir vēl kas cits, kas nav ne esence, ne cukurs? pirmo reizi tādu dzirdu, tāpēc samulsu..
28 marts, 2011 12:42 |
Vaniļas ekstrakts ir šņabis, kurā izpeldināta vaniļas pāksts: https://uwagatavo.wordpress.com/2010/10/31/vanilas-ekstrakts/
Mierīgi var piebērt vaniļas cukuru.
25 janvāris, 2012 09:16 |
[…] (banānu kēksiņi) made by uwagatavo. Un trakojošās nevaldāmās eglītes! #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { […]
27 augusta, 2019 18:06 |
Cik skaisti un pufīgi sanākuši!