Cepumu konfektes baltajā un tumšajā šokolādē

Gatavojot cepumu bumbiņas šokolādes glazūrā, nodomāju, ka būtu labāk svaigā siera vietā ņemt kondensēto pienu. Atradu arī recepti, kur tieši tā bija minēts. Jāsaka gan, ka rezultāts nav tik labs, kā gaidīju – bumbiņas sanāca pacietas. Protams, saldi un visai garšīgi, bet nekas tāds uh! un ah!

Recepte

  • 300 grami cepumu
  • 200 grami kondensētā piena ar cukuru
  • 150 grami šokolādes glazūras čipšu
  • 150 grami šokolādes glazūras čipšu

Cepumus ar krūzīti saberž teju līdz miltu konsistencei. Pievieno kondensēto pienu un samaisa.

Atļauj brīdi savilkties garšām un masai sastingt. Ar karotīti nokniebj gabaliņu un ar rokām veido bumbiņas.

Tikmēr izkausē šokolādes čipšus. Vispirms vienus, pēc tam otrus. Var jau, protams, taisīt tikai baltas vai melnas konfektes, bet smuki jau izskatās, ka ir abas. Bumbiņas apmērcē šokolādē un liek uz cepamā papīra nožūt.

Interesanti, ka baltā šokolāde ir biezāka un glazēšanai aiziet vairāk nekā tumšā glazūra.

Rezultāts: ap 40 bumbiņu
Izmaksas: ap Ls 1.50
Kalorijas: vienā bumbiņā ir ap 90 kcal

Vairāk bilžu pie actuales.

4 Atbildes to “Cepumu konfektes baltajā un tumšajā šokolādē”

  1. Brigita Says:

    Vakar izmēģināju vairākas Tavas konfekšu receptes un vēl vienu no Prakstiskā Latvieša un vēl vienu – kur citur pa ausu galam dzirdētu. Pilnīgi visas sanāca vienk. super!!! Vienīgais, kas īsti nesanāca – bija baltās šokolādes glazūra. Tā kā čipšus nedabūju, tad nedaudz sviestā kausēju parasto balto šokolādi, bet tā bija ļoti bieza un grūti ķērās pie bumbiņām. Ko darīt, lai šo masu “pašķidrinātu”?

    • uwa Says:

      Arī es biju pārsteigta, ka baltā šokolāde ir biezāka nekā tumšā.

      Es visdrīzāk izkausētu šokolādi un tad pievienotu sviestu, taču bail, ka glazūrai domātā masa var sanākt pārāk šķidra un slikti cietēt.

  2. Toadbeauty Says:

    Nekāds uhh un ah tiešām nebija, bet tīri garšīgas.
    Nākamreiz noteikti piesperšu kafiju un/vai murmelādi.
    Sanāk kaut kas dikti līdzīgs “ezim”, ko manā jaunībā pēc Masiļūnes pavārgrāmatas taisījām.

  3. modifikācija Says:

    baltā šokolāde pēc būtības nav šokolāde, tāpēc arī neuzvedas, kā brūnās😉

    es ņemu shoegetten baltās šokolādes. ļoti labi kūst. nu tikai dzeltenīga, ne balta🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: