Marcipāna trifeles ar ķirsi vēderā

Visi, kuri ēduši šīs bumbiņas un kuriem garšo marcipāns, labpatikā murrā un prasa recepti. Protams, it kā drusku ķēpīgi. Protams, jāgaida, kamēr ķirši drusku iereibs, vai jāatceras iepriekšējā vakarā tos apliet ar rumu. Bet rezultāts ir tā vērts!

Recepte

  • 25 kaltēti ķirši
  • 50 grami ruma
  • 340 grami marcipāna
  • 100 grami šokolādes glazūras čipšu

Tad nu lūk. Iepriekšējā vakarā noslēdzamā traukā ķiršus aplej ar rumu, un par tiem aizmirst līdz nākamajai dienai – būs labi iereibuši un tieši laikā.

No marcipāna noplēš nelielu gabaliņu, izveido aplīti un ķirsi ietin kažociņā. Salaiduma vietas nogludina, lai slapjais ķirsis nemūk ārā. Tas, cik daudz marcipāna aizies, atkarīgs no dāsnuma pakāpes. Man uz 25 ķiršiem kā reiz noderēja veikalā nopērkamais gabaliņš. Turpina, kamēr visi ķirši pārvērtušies par pelēcīgām bumbiņām.

Tad nu izkausē šokolādi un apmērcē bumbiņas. Man gan nav izdevies atrast veidu, kā noglazētos bumbulīšus panākt apaļus – man vienmēr blakus ir šokolādes peļķīte.

Izmaksas: ap četriem latiem
Daudzums: 25 bumbiņas

6 Atbildes to “Marcipāna trifeles ar ķirsi vēderā”

  1. parsla.asere Says:

    Skaidrs, ka K bildējis – actuale(i) noteikti roka necēlās, šito izšķēdību!

  2. Signe Says:

    Man šķiet, to apaļumu bez šokolādes peļķītes dabū, ja bumbiņas pēc glazēšanas liek cietēt nevis uz pilnīgi gludas virsmas, bet gan smalkām restītēm vai kaut kā tamlīdzīga. Vismaz tā esmu iedomājusies, noskatoies raidījumu par to, kā fabrikās top šokolādes konfektes.

  3. Signe Says:

    Pagājušo gadu izmēģināju šo recepti. Sanāca ļoti gardi, un kaut kad noteikti taisīšu vēl. Šokolādes peļķītes problēmu risināju, izmantojot dakšiņu – katru marcipāna bumbiņu no šokolādes “peldes” cēlu ārā ar dakšiņu un lieko šokolādi, kas tecēja no dakšiņas, noslaucīju gar bļodiņas malu. Kaut kāda mini-peļķīte gan izveidojas vēl joprojām, bet tā bija nemanāma. Tiesa, tas bija laikietilpīgi, tāpēc jāizdomā, cik ļoti “peļķītes” rašānās vai nerašanās ir svarīga, jo garšu jau tas nemaina.

  4. Kredītspēja Says:

    Bija ēdamas. Aizņēma 3h, lai pagatavotu, bet visi bija gardi piesituši bunkurus!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: