Žāvētu augļu cepumi

Jātaisa, jātaisa!
Tā es entuzaisma pilna sāku jaukt mīklu, un tikai pašās beigās sapratu, ka recepte neprasa ne drusciņas cukura. Lai cepumi nebūtu tik veselīgi un pavisam bez grēka, piebēru drusku brūnā cukura.
It kā rezultāts ir visai garšīgs, bet specifiski. Savu artavu tajā dod rudzu milti, savu – olu neesamība un cukura trūkums. Protams, gaumes jautājums. Izrādās, ka manai māsai un arī Žagatas bodes Martai šie visai labi gāja pie sirds.

Recepte

  • 100 grami rupji sakapātu mandeļu
  • 150 grami žāvētu dzērveņu
  • 100 grami gaišo rozīņu
  • 150 grami sakapātu žāvētu aprikožu
  • 300 grami kviešu miltu
  • 150 grami rudzu miltu
  • ēdamkarote cepamā pulvera
  • tējkarote sāls
  • 50 grami tumšā cukura sīrupa
  • 30 grami eļļas
  • 300 grami piena
  • 100 grami brūnā cukura

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Mīklas pagatavošana ir vienkārša – saber bļodā visas sausās sastāvdaļas, pievieno žāvētos augļus un riekstus. Pielej eļļu, sīrupu un pienu līdz izveidojas mīkla. Orģinālreceptē minēti 200 grami piena, kas man šķita krietni par maz – es lēju visus 300.

Rezultātā iegūst visai ķepīgu mīklu, kas lieliski līp pie rokām. Cepampannā ieklāj cepamo papīru, ar karoti un rokām veido palielas cepumu piciņas. Tik lieli plāceņi, kā receptē minēts, man likās pārlieku milzīgi – man uz pannas bija deviņi cepumi. Un tāpat likās lieli.

Cep 200 grādos aptuveni 20 minūtes.

Rezultāts: 18 cepumi
Izmaksas: ap četriem latiem
Kalorijas: vienā cepumā ir ap 240 kcal

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: