Creme Brulee (Crème Brûlée)

Šobrīd cepeškrāsnī silst jau trešā creme brulee porcija šīs nedēļas laikā. Tas tik ir kaut kas!
Salds un maigs krēms, kurš pilns ar maziem, melniem vaniļas punktiņiem. Sākumā likās, ka ar vienu trauciņu būs par īsu, bet ir tieši kā reiz laikā – ne par daudz, ne par maz.

Pirmajā reizē atradu divas receptes (viena un otra) un centos izvilku vidējo – 600 grami saldā krējuma un vaniļas pāksti uzkarsē, sakuļ astoņus olu dzeltenumus ar 150 gramiem cukura, abas masas sajauc un ūdens peldē stundu cep 120 grādos.

Drusku tā kā par saldu, turklāt, sešiem trauciņiem pārāk daudz. Kad izņēmu, uzbēru pa tējkarotei cukura un ieliku cepeškrāsns augšējā plauktā grila režīmā. Cukurs tomēr neizkusa tik feini, kā redzēts kafejnīcās. Nespēju nociesties un ēdām tādu pat – vēl siltu, lai neteiktu, ka karstu.

Nākamajā rītā actuale atrada citu recepti un nāca klajā ar secinājumiem: viena no galvenajām lietām ir atdzesēšana. Tad krēma masa savelkas kopā un krāsnī nevajag tik augstu tempertūru. Un olu neputo, bet pakāpeniski iemaisa karstajā saldā krējuma un vaniļas pāksts masā.

Pēc dažām dienām nenocietos un taisīju vēlreiz. Šoreiz ņēmu 500 gramus krējuma, 100 gramus cukura un sešus olu dzeltenumus. Lieliski – kā reiz pietika sešiem trauciņiem (tur saiet kādi 100 grami).

Recepte

  • 500 grami saldā krējuma
  • 100 grami cukura
  • seši olu dzltenumi
  • vaniļas pāksts

Tātad. Vispirms uz pusēm pārgriež vaniļas pāksti.

Un izkasa mazos, melnos punktiņus.

Pāksti un sēkliņas liek pannā, pielej saldo krējumu un uzkarsē.

15 minūtes padzesē un pēc tam izņem pāksti.

Atdala olu dzeltenumus no baltumiem.

Pievieno cukuru un viegli sakuļ.

Olu un cukura masai pamazām pievieno saldo krējumu, labi izmaisa.

Ņem karstumizturīgu trauku, kur var ielikt visus mazos trauciņus. Lielajā traukā ielej ūdeni, kas mazajiem trauciņiem līdz pusei un drusku vairāk. Mazos ķobīšus piepilda ar krēmu.

Liek 140 grādu karstā cepeškrāsnīm uz kādām 50 minūtēm.

Kad gatavi, ņem ārā un atdzesē. Nākamajā rītā būs burvīgas brokastis!

Pirms ēšanas var mēģināt krēmam uzkausēt karameles kārtiņu. Uzber tējkaroti brūnā cukura.

Uz brīdi maksimālajā temperatūrā ieliek cepeškrāns augšējā plauktā grila režīmā. Man cukurs līdz galam neizkusa, bija bail piededzināt pavisam.

PAPILDINĀJUMS: izmēģināju ar pūdercukuru – izkusa!

Var ēst arī šādi.

Izmaksas: ap diviem latiem (viss atkarīgs, cik smalka un kur vaniļas pāksts iegādāta)
Kalorijas: vienā trauciņā ir ap 400 kcal
Daudzums: sešas porcijas

Vairāk bilžu pie actuales.

8 Atbildes to “Creme Brulee (Crème Brûlée)”

  1. Kni Says:

    Man ir siekalu pilna mute un šis ir viens no maniem mīļākajiem desertiem. Es nezinu, kā tagad aizmigšu😀

  2. Creme Brulee | actuale.net Says:

    […] Brulee (Crème brûlée) made by uwagatavo. Sweet and soft cream, which is full of small black dots of vanilla. #gallery-1 { margin: […]

  3. Ilze Says:

    Kur var iegādāties tādus smukus baltus trauciņus creme brulee ? Esmu izmeklējusies jau pa daudziem veikaliem, bet nekur tādus nevaru atrast…

  4. Panna Cotta ar vasaras ogām | uwa gatavo Says:

    […] šo desertu ar želatīnu. Varētu teikt, ka šajā gadījumā deserta struktūra līdzinājās Creme Brulee konsistencei. 3) Želejas cukurs noderēs tiem, kas baidās no želatīna – ātri un […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: