Chocolate fondant

Nez, chocolate fondant var tulkot kā šokolādes fondantu? Nezinu, kā lai nosauc, bet realitātē tas ir mazs, brūns kēksiņš, kam šķidrs viducis.
Man tomēr šķiet, ka šis daudzviet tik saslavētais deserts labāk izskatās bildēs, nekā garšo. Taču tikpat labi var gadīties, ka es pārāk daudz gaidīju vai arī paņēmu ne to recepti.

Recepte

  • 100 grami tumšās šokolādes
  • 100 grami sviesta
  • 100 grami cukura
  • divas olas
  • divi olu dzeltenumi
  • 100 grami miltu
  • drusku sviesta trauciņu ietaukošanai
  • drusku kakao trauciņu iepūderēšanai

Tad nu vispirms mazos, simtgramīgos deserta trauciņus iemērē ar mīkstu sviestu.

Un tad izkaisa ar kakao.

Katliņā uz mazas uguns izkausē šokolādi.

Tad atceras, ka sviestu vajadzēja kausēt kopā ar šokolādi, un nu jau šķidrajā masā iemet arī sviestu.

Izmaisa un atstāj uz brīdi padzist.

Bļodiņā iesit divas olas, pievieno divus olu dzeltenumus un cukuru un ar mikseri sakuļ. Pievieno arī miltus.

Pievieno šokolādes un sviesta maisījumu un labi izmaisa.

Piepilda deserta trauciņus.

Receptē minēts, ka tagad tie kādu pusstundiņu jāpatur ledusskapī. Šo etapu es izlaidu un uzreiz liku 200 grādos uz kādām 12 minūtēm.

Deserts viegli krīt ārā no trauciņa.

Pasniedz ar saldējumu.

Nu, otrreiz laikam netaisīšu (actualei ir viedoklis par šo eksperimentu), ja nu vien, lai izmēģinātu kādu citu recepti, kas solītu labāku un šokolādīgāku rezultātu.

Porcijas: 6
Kalorijas: vienā ir ap 380 kcal (receptē minēts krietni vairāk kcal, nesaprotu, kāpēc man sanāk krietni mazāk)
Izmaksas: ap diviem latiem

Vairāk bilžu pie actuales.

13 Atbildes to “Chocolate fondant”

  1. Vecis Says:

    Brrr…🙂. Un tagad kādu stirnas cepeša recepti. Var jebkuru lielopu, man vienkārši pilna saldētava ar stirnu. Kautko sulīgu uzekspermentē.

  2. Roman Says:

    vai cik saldējuma :))

  3. actuale Says:

    mans viedoklis – visa vaina ir šokolādē, pa švaku, tik vien kā tā brūnā krāsa.

  4. Antuanete Says:

    Man arī izskatās, ka vajadzēja šokolādi ar augstāku kakao saturu, tad rezultāts būtu tumšāks un aromātiskāks. Tieši šīs receptes dēļ nopirku mazos trauciņus, bet nav vēl sanācis pamēģināt izcept🙂
    Kā neaizmirst pielikt kausēšanai sviestu – es parasti sviestu lieku pirmo, jo tad šokolādei ir krietni mazāka iespēja piedegt🙂

  5. SomewhatAmazing Says:

    Pati cept neesmu mēģinājusi, bet restorānos šie ir pavisam gardi. Bet parasti arī gan brūnāki. Tikšu pie cepeškrāsns būs jāizmēģina, bet varbūt tiešām jāņem šokolādīgāka šokolāde. :]

  6. Antuanete Says:

    Nesen pagatavoju šo brīnumu, bet pēc receptes no Kristas bloga http://krista.lv/2010/09/sokolades-pudini/. Galvenā atšķirība ir tajā, ka nav klāt miltu un šokolādes ir 2x vairāk par sviestu – domājams, tāpēc arī sanāca tumšāki nekā šie. Burrrvīgs deserts!

  7. Chocolate fondant | Pārtikas Guru Says:

    […] https://uwagatavo.wordpress.com/2011/01/16/chocolate-fondant/ 0 Vote Komentēt: […]

  8. sauliite85 Says:

    tikko nejauši atradu šo blogu, skatos, ka gardas receptes te top🙂

    Es tieši vakar cepu šokolādes fondantu, tik pēc citas receptes. sanāca šokolādīgs (šokolāde man bija ar 70% kakao) un gards http://sirdschukstiklusumaa.wordpress.com/2011/03/08/fondant-au-chocolat/

  9. Chocolate fondant (lava cake) | actuale.net Says:

    […] fondant (lava cake) made by uwagatavo. Small, brown cake with liquid middles. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: