Panna Cotta

Mmmm, šis ir lielisks deserts! Actuale gan ieminējās, ka panna cotta un creme brulee ir vienkārši dažādu tautu versijas par piena ķīseli. Savā ziņā viņai nevar nepiekrist, taču vienalga garšīgi, lai kāds būtu nosaukums. Es pat nemāku teikt, kurš no šiem desertiem man tīk labāk – visi lieliski.
Man vienmēr likās, ka panna cotta ir kaut kas ārkārtīgi smalks un sarežģīts, bet nekā, šī recepte parāda, ka tas ir vienkārši.

Recepte

  • 600 grami saldā krējuma
  • 60-80 grami cukura
  • vaniļas pāksts
  • želatīns (pēc instrukcijas)
  • sablendētas ogas ar drusciņu cukura mērcītei

Tad nu lūk. Viss ir ļoti, ļoti vienkārši. Vispirms uz pusēm pārgriež vaniļas pāksti, izkasa mazos, melnos punktiņus un visu liek pannā. Pieber cukuru, uzlej saldo krējumu, uzkarsē un noņem no plīts. Atstāj uz minūtēm 20 savilkties.

Želatīnu aplej ar dažām ēdamkarotēm auksta ūdens un atstāj uzbriest. Piemēram, uz 500 gramiem škidruma vajag vienu astoņgramīgo Ruf želatīna paciņu vai kādus 15-20 gramus cita želatīna. Uzmanīgi jāskatās uz paciņas, kādam šķidruma daudzumam tas nepieciešams.

No saldā krējuma izķeksē abas pāksts pusītes un vēlreiz uzkarsē. Uzbriedušajam želatīnam uzlej kādu trešdaļu karstā saldā krējuma, kārtīgi izmaisa, lai tas izšķīst, un pielej atlikušo.

Tad atliek vien saliet pa mazajiem deserta trauciņiem un dažas stundas pastindzināt – vispirms atdzesē istabas temperatūrā un liek ledusskapī.

Pasniedz ar sablendētām ogām vai našķojas tāpat.

Grūtākais ir izdabūt krēmu no trauciņa – receptē tos iesaka ieeļļot. Nekā! Tas nelīdz. Arī mērcēšanai karstā ūdenī liela efekta nav. Laikam jau jāpaliek pie vienkāršākās metodes – ar nazi paknibina starp trauciņu un krēmu un izkrata to uz šķīvīša.

Vienreiz mēģināju pusi saldā krējuma aizstāt ar pienu. Nav tas, ticiet man. Tad tā ir vienkārši piena želeja.

Daudzums: sešas porcijas
Kalorijas: vienā porcijā ir ap 400 kcal
Izmaksas: ap diviem latiem – tas atkarīgs no tā, cik smalka vaniļas pāksts

Foto: actuale.net

4 Atbildes to “Panna Cotta”

  1. aleja Says:

    iespējams, var izklāt trauciņu ar pārtikas plēvi (un iesmērēt ar sviestu)

  2. Melleņu panna cotta « uwa gatavo Says:

    […] ir ļoti garšīgas, panna cotta arī. Kāpēc to neapvienot? Tā arī izlēmu darīt, un, nevis samačkāt ogas zaptē, ko pārliet […]

  3. Panna Cotta | actuale.net Says:

    […] Cotta made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

  4. chiropratique spécifique Says:

    I have been exploring for a bit for any high-quality articles or weblog posts on this kind of area .
    Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site.
    Reading this information So i am happy to express that I’ve an incredibly good uncanny feeling I came
    upon just what I needed. I such a lot definitely will make sure to do not put out
    of your mind this website and give it a glance regularly.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: