Brownies – brauniji

Šis tik ir kaut kas! Garšo burvīgi, jo īpaši vēl silti un ar pienu – labāks vakara našķis nevar būt.
Kad pirmo reizi uzcepu, nevarēju saprast, kas tas tāds ir – cepums vai kūka. Atveru vikipēdiju un tur tā arī rakstīts – kaut kas starp cepumu un kūku.
Nākamajā dienā iedevu kundziņam līdzi uz darbu, un viņš atrada brīvu brīdi, lai uzrakstītu, ka tie brūnie ir baigi labie. Un ir arī. Apliecinājumu prasīju arī Dacei, kura kādu brīdi padzīvojusies pa ASV un zina, kādiem jābūt braunijiem. Viņa labpatikā ņurdot teica, ka ir tieši tā, kā vajag.

Recepte

  • 120 grami sviesta
  • 200 grami cukura
  • divas olas
  • ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 50 grami kakao
  • 80 grami miltu
  • šķipsniņa sāls
  • drusku lielāka šķipsniņa cepamā pulvera

Vispirms ieslēdz cepeškrāsni, lai tā uzsilst līdz 180 grādiem. Tikmēr aptuveni 20×20 cm cepamtrauku ieziež ar sviestu un izkaisa ar kakao.

Metāla bļodā izkausē sviestu, pieber cukuru un pa vienai piesit olas.

Pielej vaniļas ekstraktu un iemaisa kakao, miltus, sāli un cepamo pulveri. Tas arī viss!

Masu ielej ar kakao izkaisītajā veidnē.

Ja mīkla sanāk tāda pabieza un nevienmērīgi ieklājas, tad piepalīdz ar mitrām rokām.

Liek cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes.

Izņem no cepeškrāsns, kādas 20 minūtes padzesē un izgāž uz dēlīša. Sagriež gabaliņos (man sanāk astoņi) un sargā savu brauniju no tiem, kas savu jau paspējuši apēst. Tiem vajag būt ar tādu kraukšķīgu garoziņu un valgu viducīti.

Tiešām garšīgi!

Gribēju salīdzināt no šokolādes un no kakao ceptus braunijus, un izvēlējos Kristas bloga komentāros minēto Antuanetes recepti. Izkausēju dārgāko šokolādi, kas veikalā bija, visu pēc receptes, bet… man tā vien šķiet, ka receptē iztrūkst cukurs un tāpēc no šiem braunijiem nekas labs nesanāca.

Antuanete, ja nu Tu lasi, varbūt vari pastāstīt, es nošāvu greizi?

Foto: actuale.net

Izmaksas:Ls 1.50
Rezultāts: astoņi gabaliņi
Kalorijas: vienā gabaliņā ir ap 290 kcal

25 Atbildes to “Brownies – brauniji”

  1. Aiga Says:

    Paldies par recepti!
    Šodien meģināšu uztaisīt🙂
    Starp citu, paplāti labāk likt zemāk (tuvāk ugunij) vai augstāk?

  2. ugunsputns Says:

    Ko var likt vaniļas ekstrakta vietā? Vaniļas cukurs derēs?

  3. Gicha Says:

    Kādu laiku atpakaļ jau uzdūros uz šo amerikāņu brīnumu receptes, nu laiks izmēģināt arī pašai! Paldies par iedvesmu!

  4. brauniji (bez hash, bet tikpat reibinoši) « Arieta's Blog Says:

    […] – Uwa gatavo, jauno recepšu starpā pamanīju amerikāņu nevainojamāko mēlinorītliekošo Brownies recepti. Sākumā pāris dienas ļāvos sirdsapziņas atraudziņām, kurās dzirdēju kaut ko no […]

  5. betia Says:

    Izmēģināju! Nu ļoti labi🙂 Tā ka viennozīmīgi paldies par šo atradumu un dalīšanos viņā🙂

  6. Antuanete Says:

    Beidzot izlasīju un varu atbildēt. Shame on me, receptē tiešām iztrūkst cukura! /sarkstu pa visu ģīmi/ Tur bija jābūt laikam vismaz tasei cukura; es parasti lieku nedaudz mazāk, tā ka man brauniji noteikti sanāk mazāk saldi, nekā pēc Tevis izmantotās receptes. Citreiz centīšos receptes atstāstīt uzmanīgāk🙂

  7. Brownies | Inese Kalnina Photography Says:

    […] made by uwagatavo – a cross between a cake and a […]

  8. :: Antuanete’s chocolate brownies | Inese Kalnina Photography Says:

    […] Antuanete’s chocolate brownies made by uwagatavo. […]

  9. Brownies | actuale.net Says:

    […] made by uwagatavo – a cross between a cake and a cookie. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item […]

  10. māra Says:

    pagājušajā weekendā izmēģināju šo recepti un iebaroju saviem viesiem, šķīvi izēda sausu🙂 paldies par recepti!

  11. Reichela Says:

    Jau kadu laiku atpakal zinaju so recepti un izmeginaju ar draudzenem.Nu patiesam meeli var norit! sodien cepsu prieks skolas tirdzinja.

  12. Inlove Says:

    Ideālākie brauniji pasaulē. Jau laikam pārsimto reizi taisu, sanāk perfekti, visi kā traki vienmēr mājas ballītēs apēd. Šodien kā reiz arī mīļotajam vārdiņdienā cepu🙂 paldies par ideālo recepti!

  13. Līga Says:

    Receptē ir norādīts kakao, bet bildēs parādās arī kausētā šokolāde? Kura sastāvdaļa tad ir īstā…?🙂

  14. Anita Says:

    Loti garšīgi, liels paldies

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: