Cepti āboli

Ceptus ābolus var ēst un ēst, un ēst, un ēst. Un tā joprojām. Tikko no krāsns – tik karsti kūpošus, ka zobi deg. Un ar aukstu saldējumu. Un ar putukrējumu. Un ar pienu. Jūs sapratāt – tas ir garšīgi.
Vislabāk sanāk no pašu dārzā plūktiem āboliem. Tā vien šķiet, ka ceptas antanofkas ir bijušas visgaršīgākās. Taču nav ne vainas arī veikala āboliem. Jocīgi vien tas, ka tie uzburbst. Nezinu pat, kā to nosaukt, bet vietējie āboli tā neuzvedas.

Lai uzceptu ābolus, vajag vien pašus ābolus un drusku cukura. Ja gribas izvirst – arī rozīnes, kanēli un putukrējumu vai saldējumu, ar ko pasniegt.

Uzsilda cepeškrāsni līdz kādiem 180-200 grādiem. Nomazgā ābolus, pārgriež uz pusēm un ar mazo karotīti izgrebj sēkliņas un to, ko neēd. Ābolu pusītes kārto cepamtraukā un katrā viducītī ieber tējkaroti vai divas ar cukuru, var iemest arī kādu rozīni.

Cep kādas 20 minūtes līdz āboli mīksti. Un ēd ar aukstu saldējumu.

Foto: actuale.net

6 Atbildes to “Cepti āboli”

  1. Mēnessmeitēns Says:

    aga un karstu ar aukstu kopā ēdot pēc tam tiec pie plaisām zobos…

  2. :: Baked apples | Inese Kalnina Photography Says:

    […] Baked apples (cepti āboli) made by uwagatavo. […]

  3. Baked apples | actuale.net Says:

    […] apples (cepti āboli) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

  4. Irēna Says:

    nu tā, nupat iešāvu krāsnī. tik vienkārši un ātri, dažos cukura vietā ieliku medu, tad jau redzēs, kā sanāca. Paldies par recepti!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: