Siera mafini ar šķiņķi un sēklām

Vakar par prieku sev un kundziņam pārvērtu māju mafinu darbnīcā – tapa piecu veidu kēksiņi. Nu vai ziniet. Lai gan man ļoti patīk šādas izdarības, tas bija daudz un nogurdinoši. Bet nu man ir trīs dažādas siera mafinu receptes, cita par citu labāka. Sāksim ar to, kas man pašai šķita vislabākā – siera mafini ar šķiņķi un dažādām sēklām. Pamatreceptei pievienoju linsēklas, sezama un saulespuķu sēkliņas, kā arī drusku ķimenes. Un, protams, kūpinātu škiņķīti.

Recepte

  • 225 grami sviesta
  • divas olas
  • 250 grami piena
  • 100 grami pacieta siera
  • 100 grami kūpināta šķiņķa
  • 320 grami miltu
  • tējkarote sāls
  • trīs tējkarotes cepamā pulvera
  • pusotra tējkarote paprikas pulvera
  • trīs ēdamkarotes linsēklu
  • četras ēdamkarotes sezama sēkliņu
  • trīs ēdamkarotes saulespuķu sēkliņu
  • ēdamkarote ķimeņu

Dekorēšanai

  • tējkarote paprikas pulvera
  • 50 grami cietā siera
  • ēdamkarote linsēklu

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Sarīvē abus sierus – ne tik cieto uz rupjās, jo tas būs mīklā, un cietāko uz smalkās rīves, jo ar to beigās pārkaisīs mafinus. Tikmēr izkausē sviestu un sagriež šķiņķi mazos gabaliņos. Sviestam pielej pienu un piekuļ olas, kā arī pieber sarīvēto sieru un gaļiņu.

Otrā bļodā sajauc visas sausās sastādaļas – miltus, sāli, sēklas, paprikas un cepamo pulveri.

Visas sastāvdaļas maigi sajauc un liek mafinu formiņās. Pārkaisa ar cieto sieru, paprikas pulveri un linsēklām.

Cep aptuveni 25 minūtes līdz cepurītes smuki brūnas.

Lai gan izskatās, ka šajos mafinos ir ārkārtīgi daudz sviesta (to, protams, nevar noliegt), tieši šī sastāvdaļa tos padara tik garšīgus un mīkstus. Arī nākamajā dienā tie ir pufīgi, sulīgi un gardi.

Rezultāts: 18 mafini
Kalorijas: vienā mafinā ir aptuveni 230 kcal
Izmaksas: ap trim latiem

4 Atbildes to “Siera mafini ar šķiņķi un sēklām”

  1. errpt Says:

    Es apbrīnoju Tevi par neatlaidību, bet tikai nesaprotu, kā tik regulāri var ēst tik treknus un smagus ēdienus, našķus. Cik reizes nedēļā Tu sporto?

  2. Antuanete Says:

    Man kaut kā likās, ka ir par daudz sviesta un par maz miltu; tagad, paskatoties cītīgāk receptē, sāku domāt, ka vakar saputrojos un pieliku tikai pusi no vajadzīgā miltu daudzuma🙂 Visas formiņas un šķīvji pietecēja ar sviestu, bet vispār sanāca sasodīti garšīgi.

  3. santa Says:

    sanāca ļoti labi! paņēmu līdzi ceļojumā ar domu – pietiks kādam laiciņam uzkodām, bet visiem tā garšoja, ja vienā mirklī bija trauks tukšs🙂

  4. Sandra Says:

    Man ir tikai 1 iebilde šajā receptē. Es 1 reizi pagatavoju visu kā norādīts receptē un samāca garšīgas BULCIŅAS nevis mafini. Mafiniem būtu jābūt pufīgākiem. Līdz ar to seko mans ieteikums: Sēkliņas piejaukt klāt rīvētajam sieram un sartieztajai gaļiņai. Bet miltus, sāli, paprikas pulveti un cepamo pulveri iesijā pārējā masā. Tad sanāca daudz pufīgāki un ne tik cieti!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: