Agneses auzu pārslu cepumi

Agnese izteicās, ka šie esot viņas vismīļākie auzu pārslu cepumi, un viņa droši vien nemelo – ir izmēģinājusi vismaz septiņas dažādas receptes līdz atradusi labāko. Arī man līdz šim ar auzu pārslu cepumiem īsti nav veicies – nav tā, kā vajadzētu. Šiem ir viens liels pluss – tie ir ļoti vienkārši, jo visas sastāvdaļas vienkārši sajauc un izklāj uz pannas, necenšoties veidot cepumiņus, un izceptu sagriež gabaliņos.
Kad taisīju, pie manis bija māsa, atzina par labiem un vēlāk piezvanīja, lai izdīktu recepti. Tātad – ir labi.

Recepte

  • 250 grami sviesta
  • 200 grami cukura
  • trīs ēdamkarotes skābā krējuma
  • četras ēdamkarotes cukura sīrupa
  • ēdamkarote vaniļas cukura
  • 400 gramu auzu pārslu

Tiešām vienkārši – cepeškrāsni uzsilda uz kādiem 190 grādiem. Tikmēr izkausē sviestu. Tam pievieno cukuru, skābo krējumu, cukura sīrupu, vaniļas cukuru un visbeidzot pieber auzu pārslas. Man bija puse ātri vārāmās un puse parastās.

Tas arī viss – liek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, jo citādi nevarēs šo ķēpu dabūt ārā. Ar mitrām rokām izlīdzina un liek uz 20-25-30 minūtēm cepeškrāsnī. Viss atkarīgs no tā, cik brūni cepumi garšo.

Kamēr cepumu masa vēl karsta, to kārtīgi sagriež kvadrātiņos un atstāj uz pannas atdzist. It kā šķiet, ka masa vēl mīksta un īsti labi negriežas, bet pēc brīža būs par vēlu. Uz šķīvja liek, kad atdzisuši un sastinguši.

7 Atbildes to “Agneses auzu pārslu cepumi”

  1. Kriss Says:

    ļoti, ļoti gardīgi, vienīgi tā griezšana tāda ķēpīga… es vēl pieliku klāt medu un nedaudz kanēlīti – super🙂

  2. marta Says:

    Hm, cukura sīrups mājās nav un dēļ četrām ēdamkarotēm veselu pudeli pirkt arī negribas. Vai varētu aizstāt ar medu?

  3. Gundega Says:

    1,5 cm biezumā? ..pēc bildes tā izskatās

  4. Līva Says:

    Gardumgardi🙂

  5. Sarma Says:

    vai nevarētu būt tā, ka 250 gr sviesta ir par daudz? pieliku precīzi šādu daudzumu, un no tiem cepumiem burtiski pilēja eļļa😦

    • uwa Says:

      Kā redzams bildē, arī man cepumi tādi visai treknīgi un viss papīrs taukains, bet ne tā, ka no gataviem cepumiem pilētu sviests.
      Domāju, ka tas atkarīgs arī no konkrētā sviesta. Man pēdējā laikā bieži gadās vilties teju visos sviestos pēc kārtas, jo sevišķi, ja jāizmanto kādos svaigajos krēmos, nevis cepšanai.
      Iespējamie risinājumi manā skatījumā ir divi – izmantot mazāk sviesta vai citu sviestu.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: