Šokolādes un cepumu gabaliņi jeb melnās flīzes

Kad uzbruku cepumiem ar šokolādes gabaliņiem ar mīklas rulli, Dace teju vai iekliedzās – šitā bojāt labu mantu. Kaut kā man izdevās atvairīt uzbrukumu un turpināt Woman&Home versiju par mūsu šokolādes desu, ko actuale nosauca par melnajām flīzēm.
Tā jau visai garšīgi un ļoti, ļoti saldi, bet šis ir gadījums, kad visas sastāvdaļas labāk garšo atsevišķi, nekā kopā.

Recepte:

  • 300 grami cepumu ar šokolādes gabaliņiem
  • 100 grami baltās šokolādes
  • 100 grami kaltētu dzērveņu
  • 100 grami sviesta
  • 100 grami tumšās šokolādes

Mazā katliņā ieliek gabaliņos sagrieztu sviestu un sasmalcinātu tumšo šokolādi. Uzliek uz mazas uguns, lai izkūst. Tikmēr maisiņā ieber cepumus un ar mīklas rulli sasmalcina.

Sakapā balto šokolādi.

Šokolādi un cepumus saber bļodā, pievieno kaltētas dzērvenes.

Pielej izkusušo šokolādi un sviestu un kārtīgi izmaisa, lai maisījums viendabīgs. Ar cepamo papīru izklāj seklu kastīti un ieklāj tajā cepumu un šokolādes masu.

Uz dažām stundām liek ledusskapī, lai sastingst. Pēc tam sagriež nelielos gabaliņos.

Viena atbilde to “Šokolādes un cepumu gabaliņi jeb melnās flīzes”

  1. prieksgatavot Says:

    Tādi kā latviešu brauniji🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: