Pastas sacepums siera mērcē

Mans foršais bijušais kolēģis Raivis ik pa laikam piesūta pavāru vārdus, kuru šovus vajadzētu paskatīties. Kā uzzinu kādu jaunu, tā nedēļu esmu pielipusi datora ekrānam, siekalojoties līdzi viņu veiklajām darbībām.
Kad noskatījos klipiņu, kur Loreina Paskāla taisa sacepumu, nevarēju atturēties. Pasta un siers – brīnišķīga kombinācija, vēl jo vairāk, ja tas ir pastas sacepums siera mērcē.
Savukārt actualei patika, ka šī recepte paredzēta glamūrīgiem viesiem.
Receptē ir drusku žāvētas gaļiņas, bet ciemos ieradās arī Andis, kurš gaļu neēd, tāpēc viņam tapa šī ēdiena veģetārā versija – ne mazāk garda.

Recepte

  • 350 grami pastas
  • ēdamkarote eļļas
  • 100 grami žāvēta šķiņķa
  • daži zariņi svaiga timiāna
  • 100 grami rīvmaizes
  • 40 grami sviesta
  • 40 grami miltu
  • šķipsniņa malta muskatrieksta
  • tējkarote sinepju pulvera
  • 200 grami piena
  • 285 grami saldā krējuma
  • 200 grami mīkstā zilā siera
  • 115 grami cietā siera
  • drusku maltu melno piparu

Vispirms uzvāra pastu, kā norādīts uz iepakojuma, notecina un ieber palielā bļodā. Labāk, lai ir drusku pacieta, jo tā siera mērcē turpinās gatavoties cepeškrāsnī.

Ieslēdz cepeškrāsni, lai pamazām sasilst līdz 200 grādiem.

Tikmēr apcep mazos kubiciņos sagrieztu žāvētu gaļiņu – kāda nu kuram patīk. Man bija cūkas šķiņķis.

Pati svarīgākā sastāvdaļa – mērce. Katliņā vai pannā ar augstām malām ieliek sviestu un miltus un sildot samaisa viendabīgā masā. Nepārtraukti maisot, pamazām pievieno pienu un pieber maltu muskatriekstu un sinepju pulveri. Pielej saldo krējumu un dažas minūtes pavāra. Iemaisa sarīvētu cieto sieru, kādu trešdaļu atstājot sacepuma pārkaisīšanai, un 150 gramus mīkstā zilā siera.

Pastu pārlej ar siera mērci, pārkaisa ar maltiem melnajiem pipariem un pieber sacepto gaļu. Labi samaisa un liek cepamtraukā.

Pārber ar rīvmaizi.

Pārkaisa ar svaiga timiāna lapiņām, uzber atlikušo cieto un mīksto zilo sieru.

Uz 20 minūtēm liek cepeškrāsnī.

Kad gatavs, katrs ar savu šķīvi stājas rindiņā, lai ātrāk tiktu pie garšīgā sacepuma.

Pavārei taisnība – šis ir lielisks draugu ēdiens.

Andim tika tas pats bez gaļas.

Foto: actuale.net

Viena atbilde to “Pastas sacepums siera mērcē”

  1. Baked pasta with cheese sauce | actuale.net Says:

    […] sacepums siera mērcē) (запеченные макароны в сырном соусе) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: