Nesenās brīvdienās saldētavā atradu pērnos rabarberus – pēdējais laiks, lai liktu lietā, jo pamazām veikalos parādās jaunie.
Lai tiktu pie garšīgas rabarbermaizes, nevajag daudz – mīklu, rabarberus, drusku krējuma un cukura. Nepaies ne pusstunda un kūciņas būs gatavas. Turklāt, kamēr tās cepas, var darīt ko citu.
Recepte
- trīs plāksnītes bezrauga kārtainās mīklas
- viens rabarbera kāts vai pāris saujas kapātu rabarberu
- dažas ēdamkarotes skābā krējuma
- dažas ēdamkarotes cukura
Ja rabarberi saldēti, tos laicīgi izņem no saldētavas. Ja svaigi – nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
No saldētavas izņem kārtaino mīklu un atlaidina. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Mīklu uz kādām piecām minūtēm liek cepeškrāsnī – kamēr uzpūšas un drusku izkalst.
Uzber rabarberus.
Uzliek krējumu un pārkaisa ar cukuru.
Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz minūtēm 15. Tas arī viss!
Foto: actuale.net.
februāris 20, 2012 plkst. 18:39 |
[…] cakes (Rabarberu kūciņas) (Пирожные с ревенем) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]
februāris 20, 2012 plkst. 18:59 |
ņam 🙂
jūnijs 10, 2012 plkst. 21:48 |
ļoti fiksi, patiešām! un ļoooti gardi (: