Kotletes, kotletes!

Vakar kundziņam prasīju, ko nu rīt ēdīsim un, kā vienu no iespējām, piedāvāju kotletes. Viņš bija visai izbrīnīts, ka tādus labumus liks galdā parastā dienā.
Ja jāizvēlas starp karbonādi un kotleti, ilgi nedomājot mana roka pastiepsies uz kotletītes pusi. Es gan vēl joprojām mācos tikt ar tām galā, lai kotletes būtu tādas feinas un sulīgas, un tāpēc cepu samērā reti. Taču jāatzīst, ka ar katru reizi sanāk arvien labāk.

Recepte

  • kāds kilograms liesas maltās cūkgaļas
  • sīpols
  • ola
  • pāris šķēles sausas baltmaizes
  • saujiņa ķimeņu
  • sāls, pipari

It kā kotletes tik vienkāršs ēdiens – samīci, uzcep un ēd. Taču pati grūtākā daļa ir mīcīšana, gluži kā rauga mīklai – kad trīs reizes ir apnicis, pacīnies vēl drusciņ.

Vispirms malto gaļu drusku iemīca.

Pierīvē sīpoliņu. Rīvēšanas metode špikota no NormaalsCilveeks. Vienmēr asaras šķīst uz visām pusēm, bet šoreiz kundziņš aizdeva savas smalkās brilles, lai vieglāk.

Ar rokām pieberž kādu sausu baltmaizes šķēlīti, piesit olu, pieber ķimenes, sāli un piparus. Un mīca, mīca, mīca. Ļoti labi, ja netālu stāv kāds vagars un atgādina, lai tik mīca tālāk – actuale tas padodas izcili.

Kad gaļa izmīcīta viendabīgā masā, no tās veido lielākas vai mazākas kotletītes, apviļā miltos un saliek vienā kārtā – ja liks divās, gaļas mitrums izsūksies cauri miltu mundierītim un viss salips vienā pļeckā. Pārbaudīts.

Uzsilda pannu, uzlej eļļu, brīdi pagaida, līdz uzkarst arī tā, un ķeras pie cepšanas.

Kad viena puse patīkami brūna, apgriež uz otriem sāniem un turpina cept.

Un tā ar visu kotlešu kalnu. Tiesa gan, par kalnu to var saukt tikai sākumā, mūsmājās tām parasti nav visai ilgs mūžs.

Foto: actuale.net

6 Atbildes to “Kotletes, kotletes!”

  1. Pārsla Says:

    Nez, kā ir pareizi, bet man šķiet, ka vajag vairāk treknumiņa! Nu tas, ko par speķi sauc.

  2. Antuanete Says:

    Es kaut kad cepu plāceņus hamburgeriem, un secināju, ka tā lielā mīcīšana ir kaut kāds bubulis – patiesībā masa pareizā konsistencē nonāca ļoti ātri. Taisīju ar cūku un liellopu pusi uz pusi, rīvētu sīpolu, olu un rīvmaizi. Pie radiniekiem kotletēm liek klāt arī kādu izspiestu ķiploka daiviņu – sīpolu vietā.

  3. Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem « uwa gatavo Says:

    […] Cep kādas 20-30 minūtes un ēd, ar ko labpatīk, piemēram, ar siera karbonādēm, cūkas fileju vai kotletēm. […]

  4. Meatballs | actuale.net Says:

    […] (kotletes) (котлеты) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

  5. putnupr Says:

    gribas kotletes!!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: