Burgeri – mājas versija

Tirgū nopirku izcilu cūkas malto gaļu, tāpēc arī tapa burgeri. Tiem liesā gaļa bija kā reiz īstā. Vienīgā nelaime bija tā, ka burgers izdevās visai brangs, tāpēc nebija ērti to ēst – gaļa un tomāts muka katrs uz savu pusi, piedevām mērce pamanījās ielīt klēpī un notašķīt drēbes. Taču jāatzīst, ka viss pārējais bija labi. Lieliska gaļa, mīksta maizīte, sulīgs tomāts, pikanta mērce, kraukšķīga salātlapa un siera šķēle – ko vairāk var vēlēties?

Recepte

  • sešas apaļās burgermaizītes
  • sešas salātlapas
  • tomāts
  • sešas siera šķēles
  • trīs ēdamkarotes majonēzes
  • trīs ēdamkarotes saldās čili mērces
  • 600 grami gaļas
  • ola
  • drusciņa rīvmaizes
  • sāls, pipari
  • dažas ēdamkarotes eļļas
  • dažas ēdamkarotes miltu

Vispirms tiek galā ar gaļu – liesu, maltu cūkgaļu izmīca, lai tā kļūst viendabīga. Tad piesit olu, pieber drusku rīvmaizes – ēdamkaroti vai divas, pieber sāli un piparus un vēlreiz kārtīgi samīca.

Sagatavo visu nepieciešamo, lai pēc kotlešu izcepšanas atliktu vien maizītē ielikt karsto gaļu un ļauties ēšanai. Tātad – nomazgā salātlapas, noliek pa rokai siera šķēlītes, sajauc majonēzi ar saldo čili mērci viendabīgā masā un pārgriež maizītes uz pusēm.

Un sagriež šķēlēs tomātus.

No gaļas veido apaļus plācenīšus un apviļā miltos.

Uzsilda pannu, ielej tajā drusku eļļas un apcep kotletes no abām pusēm.

Kamēr cepas gaļa, uz maizītēm uzliek salātlapu, ēdamkaroti mērces un tomāta šķēli.

Tai pa virsu uzliek siera šķēli un gaida, kad izcepies kotletes.

Tas arī viss – torni noslēdz ar kotleti, kam virsū uzliek maizes cepurīti.

Un ēd, neaizmirstot piesegties ar salveti. Burgers ir liels un neērts lietošanā, bet ļoti gards. Man ir aizdomas, ka tikpat liela loma kā labai gaļai, ir arī foršajai mērcei – majonēze ar saldo čili mērci šobrīd ir mana mīļākā kombinācija.

Foto: actuale.net

4 Atbildes to “Burgeri – mājas versija”

  1. artisare Says:

    U do it wrong! Izskatās pēc kotlešmaizes – tikai vēl ar sieru, salātlapu un tomāta šķēli. Nākamreiz, kad taisīšu, būs man beidzot jāsabildē un jāapraksta.

    P.S. Jā, ar to ir jārēķinās – burgers jātur kārtīgi, lai saturs nekur nebēg. Un tas viss ir jādara virs šķīvja, jo lielā daļa “labuma” tek caur pirkstiem.

  2. Delfins Says:

    Man ar patīk savējie. Tas nekas, ka izskatās savādāk, toties garšīgāk😉

  3. Antuanete Says:

    Šis ir ideāls ēdiens, ja jāpabaro lielāks ļaužu bars kādā pasākumā – saliek pa traukiem salātus, gurķus, tomātus un citas piedevas, izsniedz maizītes un gaļas plāceņus un lai paši kombinē🙂 Vēl labi ir pusmaizītēm griezuma pusi nedaudz apgrauzdēt uz pannas.

  4. Burgers – home version | actuale.net Says:

    […] – home version (Burgeri – mājas versija) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: