Kokosriekstu mafini

Variējot ar šokolādes mafinu recepti, nonācu pie domas par kakao aizvietošanu ar kokosriekstu skaidiņām. Bet, ak vai! Mājās nebija ne sviesta, ne piena. Nu neko, mēģināju šos produktus aizstāt ar eļļu un skābo krējumu. Un ziniet, rezultāts ir tīri labs, turklāt drusciņa kurkumas mafinus padara kārdinoši dzeltenus – roka tā vien stiepjas uz to pusi.
Ja garšo kokosriekstu skaidiņas, ir diezgan liela varbūtība, ka garšos arī šie mazie kēksiņi.

Recepte

  • divas olas
  • 130 grami eļļas
  • 220 grami pūdercukura
  • 160 grami skābā krējuma
  • ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 160 grami miltu
  • 120 grami kokosriekstu skaidiņu
  • tējkarote kurkumas
  • tējkarote cepamā pulvera

Sakuļ olas ar pūdercukuru, pielej drusciņu vaniļas ekstrakta, eļļu un iemaisa krējumu. Pieber miltus, kokosriekstu skaidiņas, cepamo pulveri un kurkumu. Visu labi samaisa un tas arī gandrīz viss – piepilda mafinu formiņas un cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī kādas 25 minūtes.

Foto: actuale.net

Viena atbilde to “Kokosriekstu mafini”

  1. Coconut muffin | actuale.net Says:

    […] muffin (Kokosriekstu mafins) (Кокосовый Маффин) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: