Šokolādes kūciņas jeb vulkāni

Man ir grāmatiņa Dažādu tautu ēdieni nostalģiskiem gardēžiem, kas šķiet visai jocīga – daži ēdieni ir diezgan savādi. Atradu tajā recepti Zaļais piparmētru mežs, kas mani piesaistīja tādēļ, ka sastāvdaļu sarakstā ir arī piparmētru sīrups. Tas manā ledusskapī gozējas kopš dienas, kad actuale to atnesa, bet nekā prātīgāk, kā sajaukts ar minerālūdeni, tas nav izmantots. Tad nu lūk – pēdējais laiks to likt lietā.

Recepte

  • 50 grami miltu un vēl nedaudz veidnīšu izkaisīšanai
  • divas olas
  • 100 grami pūdercukura
  • 100 grami sviesta un vēl nedaudz veidnīšu ieziešanai
  • 140 grami tumšās školādes (kakao saturs 70%)
  • 100 grami saldā krējuma
  • piecas ēdamkarotes piparmētru sīrupa

Ieslēdz cepeškrāsni, lai tā sasilst līdz 150 grādiem. Tikmēr veidnītes ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem.

Katliņā uz mazas uguns izkausē sviestu un šokolādi.

Samaisa olas ar cukuru un pievieno miltus.

Pievieno izkusušo šokolādes un sviesta masu.

Masu pilda veidnītēs. Man bija sešas veidnītes, kā teikts receptē, bet radās iespaids, ka grāmatas autores izmantojušas kādas lielākas, nekā man – 100 ml ietilpīgās. Tāpēc man veidnītes ar mīklu piepildījās teju līdz malām. Šī iemesla dēļ kūciņas saslējās tik augstu, kā suflē, turklāt pamatīgi saplaisāja. Tādēļ vajadzētu izmantot vai nu lielākus, piemēram, 150 ml lielus trauciņus, vai vairāk – kādus astoņus.

Liek krāsnī uz kādu pusstundu. Receptē minēts, ka kūciņas cepsies 20 minūtes, bet man aizgāja visas 30 minūtes, ja ne ilgāk.

Pēc izklaides cepeškrāsnī, kūciņas atgādina mazu vulkāniņu.

Kad kūciņas atdzisušas, tās izņem no veidnītēm.

Saputo saldo krējumu un pievieno piparmētru sīrupu. Ar krēmu dokorē kūciņas. Un ēd, protams.

Foto: actuale.net

5 Atbildes to “Šokolādes kūciņas jeb vulkāni”

  1. Antuanete Says:

    Kas tas ir par piparmētru sīrupu? Es vienreiz meklēju tādu, ar ko aromatizēt krēmus, bet tā arī neizdevās atrast, tikai kokteiļu sīrupu, bet tas īsti neder.

    • uwa Says:

      Šis bija no Stockmann, ja nemaldos – spilgti zaļš un salds. taču, ja grib tādu intensīvu krāsu un garšu, jāliek visai daudz un tad putukrējums pašķidrinās.

  2. actuale Says:

    ienāca prātā – ja iegāž pildījumu vulkāniskajā stadijā? Nu, kamēr neaiztaisās ciet tie krāteri?

  3. Chocolate cakes “Volcano” | actuale.net Says:

    […] vulkānkūciņas) (Шоколадные пирожные “Вулканы”) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: