Putukrējuma deserts ar auzu pārslām

Kristīne lielījās, ka Kalnciema ielas tirdziņā ēdusi pasaulē gardāko desertu, kur bijis putukrējums, griljāža, zemenes, olbaltuma cepumi un valrieksti. Tāpēc nolēmām pamēģināt ko līdzīgu pagatavot mājas apstākļos. Protams, šis esot citādāks un ne tik garšīgs, kā tur, bet gana labs.
Kamēr ir zemenes, der izmēģināt, turklāt Ilze taču aicina virtuālajā zemeņu piknikā.

Recepte

  • 200 grami saldā krējuma
  • dažas ēdamkarotes cukura
  • 50 grami auzu pārslu
  • saujiņa zemeņu
  • saujiņa olbaltumu cepumu
  • drusku valriekstu
  • dažas piparmētru lapiņas

Sausā pannā apgrauzdē auzu pārslas. Kad tās sasilušas, pārber ar pāris karotēm cukura un visu laiku maisa, lai nepiedeg. Galvenais, lai paspēj drusku sakaramelizēties.

Kamēr smuki brūnās auzu pārslas dziest, sagriež zemenes un sadrupina olbaltumu cepumus.

Sapututo saldo krējumu ar pāris karotēm cukura – cik nu saldu gribas. Iemaisa auzu pārslas, zemenes un cepumus, dažas zemenes un nedaudz cepumu atstājot dekorēšanai.

Masu liek glāzē, pārber ar drusciņu riekstu un olbaltuma cepumiem. Virsū uzsprauž zemeni un piparmētru.

Foto: actuale.net

Viena atbilde to “Putukrējuma deserts ar auzu pārslām”

  1. Whipped cream dessert with oatmeal | actuale.net Says:

    […] auzu pārslām) (Десерт со взбитыми сливками и овсянкой) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: