Kristīne lielījās, ka Kalnciema ielas tirdziņā ēdusi pasaulē gardāko desertu, kur bijis putukrējums, griljāža, zemenes, olbaltuma cepumi un valrieksti. Tāpēc nolēmām pamēģināt ko līdzīgu pagatavot mājas apstākļos. Protams, šis esot citādāks un ne tik garšīgs, kā tur, bet gana labs.
Kamēr ir zemenes, der izmēģināt, turklāt Ilze taču aicina virtuālajā zemeņu piknikā.
Recepte
- 200 grami saldā krējuma
- dažas ēdamkarotes cukura
- 50 grami auzu pārslu
- saujiņa zemeņu
- saujiņa olbaltumu cepumu
- drusku valriekstu
- dažas piparmētru lapiņas
Sausā pannā apgrauzdē auzu pārslas. Kad tās sasilušas, pārber ar pāris karotēm cukura un visu laiku maisa, lai nepiedeg. Galvenais, lai paspēj drusku sakaramelizēties.
Kamēr smuki brūnās auzu pārslas dziest, sagriež zemenes un sadrupina olbaltumu cepumus.
Sapututo saldo krējumu ar pāris karotēm cukura – cik nu saldu gribas. Iemaisa auzu pārslas, zemenes un cepumus, dažas zemenes un nedaudz cepumu atstājot dekorēšanai.
Masu liek glāzē, pārber ar drusciņu riekstu un olbaltuma cepumiem. Virsū uzsprauž zemeni un piparmētru.
Foto: actuale.net
marts 27, 2012 plkst. 00:49 |
[…] auzu pārslām) (Десерт со взбитыми сливками и овсянкой) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]