Pikantā cūkas fileja

Pirms kāda laika Latvijā bija ieradies Ķēmu asociācijas valdes loceklis Seerkox, un tam par godu tapa pusdienas. Un garšīgas. Ņemot vērā, ka asociācijas biedri ir visai labos draugos ar dažādiem pipariem un asumiem, nebaidījos gaļu dāsni aplaistīt ar sojas un saldo čili mērci. Nebija pārāk asi, bet pikanti gan.

Recepte

  • divas pieklājīgas cūkas filejas
  • nedaudz eļļas cepšanai
  • 100 grami saldās čili mērces
  • 50 grami sojas mērces
  • saišķītis diļļu
  • daži marinēti čili pipari

Filejām nogriež liekos krikumus.

Katru fileju sagriež trijās daļās un liek sakarsētā pannā, kur ieliets mazliet eļļas.

Apcep no visām pusēm.

Ieslēdz cepeškrāsni un uzsilda līdz 180 grādiem.

Cepamtrauka apakšā izkārto dilles un dažus marinētus čili piparus. Pāri liek filejas gabalus, ko apslaka ar saldo čili un sojas mērci.

Gaļu uz kādu pusstundu liek cepeškrāsnī. Ja nav slinkums, dažbrīd filejas gabaliņus var aplaistīt ar mērci, kas trauka apakšā. Pa to laiku uzvāra kartupeļus.

Kad ēdiens gatavs, gaļu sagriež plānākās šķēlēs. Mērce ir visai asa un, ja gribas slapjākus kartupeļus, šis laikam būs pārlieku pikants variants. Iespējams, varētu sajaukt ar sviestu un tad būtu labi.

Ja ķēmi pārāk skaļi nebļāva, ka nav ēdams, tas nozīmē, ka bija labi.

Foto: actuale.net

Viena atbilde to “Pikantā cūkas fileja”

  1. Spicy pork fillet | actuale.net Says:

    […] pork fillet (Pikantā cūkas fileja) (Пряная вырезка свинины) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: