Rupjmaizes kārtojums, dublis nr. 2

Reiz jau mēģināju taisīt rupjmaizes kārtojumu. Rezultāts bija visai apšaubāms un gandrīz nokāvām kafijas dzirnaviņas, maļot sakaltēto rupjmaizi. Šoreiz izmēģināju citu variantu, un tiešām – sanāca daudz labāk. Diemžēl gadījās paskābs ievārījums un putukrējumam piebērās pārāk maz cukura, kā rezultātā actuale šo desertu nosauca par skābo. Taču tas ir krietni labāks nekā rīvmaize ar putukrējumu un zapti, kā iepriekšējā reizē.

Recepte

  • 500 grami rupjmaizes (labāk drusku apkaltušas)
  • citrons
  • drusku sviesta cepšanai
  • 250 grami saldā krējuma
  • dažas ēdamkarotes cukura
  • drusku vaniļas cukura
  • 300-400 grami dzērveņu vai brūkleņu ievārījuma

Rupjmaizei nogriež garoziņas, sadrupina mazos gabaliņos un apcep sviestā uz pannas. Tikmēr izspiež citrona sulu, un, kad maize padzisusi, iejauc tajā.

Saldajam krējumam piejauc cukuru un vaniļas cukuru un sakuļ stingrās putās.

Ķeras klāt kārtojuma veidošanai – maizi, putukrējumu un ievārījumu liek kārtās, aizpildot vienu lielāku vai vairākus mazus deserta trauciņus.

Uz dažām stundām liek ledusskapī, lai garšas sadraudzējas. Pēc tam izdala degustatoriem.

Tiešām, šoreiz sanāca daudz labāk, nekā pirmajā reizē.

Vairāk bilžu pie actuales.

Viena atbilde to “Rupjmaizes kārtojums, dublis nr. 2”

  1. Sofija Darka Says:

    Pamēģināju šo recepti, sanāca ļoti garšīgi🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: