Rikotas-melleņu kūka

Šī kūka ir ļoti līdzīga biezpiena-ķiršu kūkai, un man pat šķiet, ka melleņu un rikotas kombinācija ir vēl labāka.
Biju nolēmusi izmēģināt melleņu un biezpiena apvienojumu, bet veikalā uzdūros rikotas sieram, ko līdz šim nebiju izmēģinājusi kūkās, bet biju dzirdējusi labas atsauksmes. Un ne velti! Tiešām laba alternatīva biezpienam.

Recepte

  • smilšu mīkla
  • 6oo grami rikotas siera
  • trīs olas
  • 300 grami cukura
  • drusku vaniļas cukura
  • 200 grami svaigā siera
  • pāris ēdamkarotes miltu
  • 250 grami krūmmelleņu
  • pāris ēdamkarotes kukurūzas vai kartupeļu cietes

Ieslēdz krāsni un ļauj sasilt līdz 180 grādiem. Tikmēr pannā ieklāj smilšu mīklu, izveidojot groziņu.

Mīklas groziņā ieber mellenes, pārber ar pāris ēdamkarotēm kartupeļu vai kukurūzas cietes un labi sakrata, lai mellenēm būtu balts kažociņš.

Sablendē rikotu, olas un cukuru viendabīgā masā. Pievieno svaigo sieru, vēlreiz labi samaisa un pievieno pāris ēdamkarotes miltu. Rikotas masu pārlej mellenēm un liek cepeškrāsnī uz stundu.

Kad kūka gatava, tai ļauj atdzist krāsnī.

Tiešām lieliska kūka!

Foto: actuale.net

Viena atbilde to “Rikotas-melleņu kūka”

  1. Blueberry-ricotta cake | actuale.net Says:

    […] cake (Rikotas-melleņu kūka) (Черничный рикотта пирог) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: