Melleņu siera kūka

Sākot rosīties, mani izbrīnīja, ka receptē prasīts tik maz siera, lai uzceptu siera kūku. Sāku jau ņurdēt, ka nekas te nesanāks un mīklas kārta būs tikpat bieza kā sierīgā masa. Rezultāts tiešām tāds arī bija, bet tas nenozīmē, ka kaut kas bija ne tā – ļoti garšīgi, mellenīgi un sierīgi. Tieši tā, kā vajag. Protams, tas gluži neatbilst priekšstatam par kūku un drīzāk līdzinās kādiem smalkiem cepumiem, bet – kāda gan nozīme apzīmējumam, ja garšo labi?

Recepte

    • 320 grami miltu
    • 100 grami pūdercukura
    • 200 grami sviesta
    • kāda glāze melleņu
    • 300 grami svaigā siera
    • 100 grami cukura
    • divas olas
    • tējkarote miltu
    • noskrāpēta apelsīna miziņa
    • drusku vaniļas cukura

Ieslēdz cepeškrāsni, lai tā sasilst līdz 175 grādiem.

Tikmēr sajauc miltus, pūdercukuru un sviestu puslīdz viendabīgā masā.

Karstumizturīgu trauku vai pannu (aptuveni 20×30 cm) izklāj ar folliju un ieber mīklu.

Mīklu izlīdzina.

Un uz aptuveni 20 minūtēm liek cepeškrāsnī.

Tikmēr sajauc svaigo sieru ar cukuru un vaniļas cukuru, piesit olas, pieber drusciņu miltu un norīvētu apelsīnu miziņu.

Pēc 20 minūtēm kūkas pamatni izņem no cepeškrāsns un pārlej ar siera masu. Pārber mellenes un pacenšas tās iebakstīt dziļāk.

Vēl uz 20 minūtēm liek krāsnī.

Kad kūka gatava, izņem no krāsns un drusku padzesē. Tad ar visu folliju izceļ no cepamtrauka un sagriež gabaliņos.

Receptē paredzēts, ka kūka pamatīgi jāatdzesē un jāliek ledusskapī, bet nebija nekādas vainas ēst arī siltu.

Foto: actuale.net

7 Atbildes to “Melleņu siera kūka”

  1. Blueberry cheesecake | actuale.net Says:

    […] cheesecake (Melleņu siera kūka) (Черничный чизкейк) made by uwagatavo. Inspirations comes from the Baked Bree. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { […]

  2. Sanita Says:

    Sveika! Vai esi mēģinājusi šajā kūkā mellenes aizstāt ar ko citu? Man pašlaik padomā ir rabarberi…

  3. Vislabākā siera kūka « uwa gatavo Says:

    […] ceptā, ko es parasti taisu lielāku un bez krējuma virsiņas, lai ērtāk pārvadāt, un vēl ne tik tradicionālā ar mellenēm, ir sanākuši ļoti garšīgas un visi slavē. Taču šī ir īsts brīnums – tieši tik […]

  4. Gunča Says:

    dievīga! tikai cepās gan ilgāk.. un tās mokošās gaidas, kad atdzisīs … auksta vanna, palodze, bet vienalga pirmie gabali aizgāja vēl kārtīgi neatdzisuši, un tas nozīmē viducī sierainā masa ja ne gluži pašķidra, tad necieta noteikti.. pa nakti gan būs atdzisusi pilnībā🙂 Gardi!

  5. aivis Says:

    hei! Kas ir svaigais siers? (sorry par tik glupu jautājumu, bet esmu tiešām iesācējs). Varb konkrēti vari pateikt nosaukumu, kādu nopirkt?

    • uwa Says:

      Piedod, tolaik vēl nosaukums krēmsiers nebija tik labi iegājies un produktu mēdz saukt visādi – svaigais siers, krēmsiers, krējumsiers. šobrīd vairāk iegājies nosaukums krēmsiers. Tas ir Filadelfijas tipa siers, bieza lauku krējuma konsistencē, fasēts paciņās. Ražo arī vietējie – Rasa, Kārums. Galvenais nesajaukt ar kausēto sieru🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: