Melleņu Panna Cotta

Mellenes ir ļoti garšīgas, Panna Cotta arī. Kāpēc to neapvienot? Tā arī izlēmu darīt, un, nevis samačkāt ogas zaptē, ko pārliet desertam, bet apliet mellenes ar nesarecējušu Panna Cotta masu. Un rezultāts ir burvīgs, patiesi burrrrrrrrrrvīgs.

Recepte divām porcijām

  • 200 grami piena
  • 200 grami saldā krējuma
  • 50 grami cukura
  • vaniļas pāksts
  • kāda saujiņa melleņu
  • želatīns (pēc instrukcijas)

Pārgiež uz pusēm vaniļas pāksti, izkasa mazos, melnos punktiņus un liek pannā.

Pieber cukuru, pielej pienu un saldo krējumu.

Uzsilda, bet neuzvāra. Pagaida kādu pusstundiņu, lai nedaudz padziest. Aplej želatīnu (nepieciešamais daudzums atkarīgs no ražotāja) ar dažām ēdamkarotēm auksta ūdens un ļauj uzbriest. Tikmēr vēlreiz uzsilda piena un saldā krējuma masu un izķeksē vaniļas pāksti.

Želatīnā pamazām lej karsto masu un uzmanīgi maisa, lai nesaiet kunkuļos.

Ļauj masai padzist. Trauciņos ieber mellenes un aplej ar šķidro Panna Cotta. Labāk, lai tā ir vēsāka, jo karsta masa var apdedzināt mellenes un tās var pārvērsties par kaut ko līdzīgu zaptei.

Tas arī viss! Atliek vien gaidīt, kamēr masa saželē. Tas prasīs kādu laiciņu ledusskapī.

Foto: actuale.net

4 Atbildes to “Melleņu Panna Cotta”

  1. Blueberry panna cotta | actuale.net Says:

    […] panna cotta (Melleņu panna cotta) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

  2. Panna cotta ar avenēm « uwa gatavo Says:

    […] panna cotta, ko esmu ēdusi! Kam vien esmu šo gatavojusi, atzinuši par ļoti labu. Arī ar mellenēm bija ļoti garšīgi, bet, manuprāt, avenes dod perfektu skābuma un salduma proporciju. Tā […]

  3. Panna Cotta ar vasaras ogām | uwa gatavo Says:

    […] Panna Cotta ir viens no maniem mīļākajiem desertiem. Protams, protams – trekns bez gala, bet, šķaidot ar pienu, tas mēdz noslāņoties un tik un tā augšupusē izveidojas kalorijām bagātā krējuma kārta, bet apakšā slēpjas liesais piena deserts, kas, salīdzinot ar «īsto» mantu, liek vilties. Taču vasara ir īsa un es padodos šī saldēdiena priekšā. Šoreiz gatavoju to ar visām ogām, kas bija mājās – avenēm, lielogu mellenēm un jāņogām. […]

  4. uwa, Panna Cotta ar vasaras ogām - home made Says:

    […] Panna Cotta ir viens no maniem mīļākajiem desertiem. Protams, protams – trekns bez gala, bet, šķaidot ar pienu, tas mēdz noslāņoties un tik un tā augšupusē izveidojas kalorijām bagātā krējuma kārta, bet apakšā slēpjas liesais piena deserts, kas, salīdzinot ar «īsto» mantu, liek vilties. Taču vasara ir īsa un es padodos šī saldēdiena priekšā. Šoreiz gatavoju to ar visām ogām, kas bija mājās – avenēm, lielogu mellenēm un jāņogām. […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: