Marcipāna cepumi – gliemezīši

Šie ir izcili cepumi! Sen nekas tik labs nebiju sanācis.
Jau labu laiku virtuves plauktiņā stāvēja marcipāna klucītis, kam draudoši tuvojās derīguma termiņa beigas. Marcipāna cepumi jau taisīti, gribējās ko līdzīgu, bet citādu, un tādi šie arī ir – apelsīnu smilšu mīklas un marcipāna garšu un smaržu apvienojums.
Pirmajā brīdī, kad cepumi vēl karsti, nevar saprast, kas sanācis, bet atdzisuši, vai – vēl labāk – nākamajā dienā, kad garšas sajaukušās, tie ir lieliski.

Recepte

Vispirms pagatavo smilšu mīklu, pievienojot norīvētu apelsīna miziņu.

Marcipānu un mīklu sadala divās daļās.

Darba virsmu nokaisa ar miltiem, izrullē marcipānu taisnstūrī un atliek malā.

Arī smilšu mīklu izrullē taisnstūra formā, šī plāksne būs lielāka par marcipānu.

Virsū liek marcipāna plāksni un vēl nedaudz parullē, lai abas masas saliptu kopā.

Sarullē tievā un garā rullītī.

Griež aptuveni puscentimetru plānās šķēlītēs.

Kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 180 grādos kādas 10-15 minūtes – jāskatās, cik brūni cepumi labāk garšo.

Man sanāca divi rullīši un divas pannas ar bezgalgardiem cepumiem.

Foto: actuale.net

8 Atbildes to “Marcipāna cepumi – gliemezīši”

  1. Kni Says:

    kūku/cepumu cepšanas analfabētam, kas tendēts uz sāļajiem ēdieniem. apskaidro lūdzu, kur iegādāt marcipānu un kā to izvēlēties? Rimimi/maksimas tipa bodēs?

    • uwa Says:

      Man tuvumā ir tikai mazā Maxima un Rimi, un tur diemžēl neesmu manījusi marcipānu. Pērku Stockmann, un tur ir 350 gramu iepakojums – Lībekas marcipāns, ko iepako Skrīveru saldumi. Maksā ap trim latiem.
      Lielas izvēles parastajos veikalos nav, jāņem tas, kam apkārt nav šokolādes un citu piedevu.

  2. Kni Says:

    Paldies! Iešu lūkot!
    Aukstumam nākot, tā vien gribas kaut ko cept, cept un vēlreiz cept.

    • uwa Says:

      Kas notiks ziemā!:)

    • Antuanete Says:

      Marcipāna masu var dabūt klasiskajā visu virtuves mānu slazdā – Gemosā (slazdā tāpēc, ka tur ir ļoooti grūti nopirkt tikai to, ko bija domāts pirkt :)), kā arī Skrīveru saldumu veikalos, viens ir Kalnciema ielā, netālu no Kalnciema kvartāla, viens ir Ogres lielajā tirdzniecības centrā, no kā secinu, ka varbūt vēl kādos lielveikalos ir atvērušies viņu stendi (mājaslapā gan diemžēl informācijas nav).

  3. Groziņi ar vaniļas krēmu « uwa gatavo Says:

    […] Ar šo krēma daudzumu pietiks sešiem groziņiem, bet smilšu mīkla paliks pāri. Ja ir marcipāns, no tās var pagatavot marcipāna cepumus. […]

  4. Marzipan biscuits | actuale.net Says:

    […] biscuits (Marcipāna cepumi) (Марципановые печенье) made by uwagatavo. These cookies are excellent! At first moment, when the cookies still warm, can not understandable […]

  5. Vislabākā siera kūka « uwa gatavo Says:

    […] No ledusskapja izņem mīklu, izrullē plānā kārtiņā un liek pannā. Aptuveni puse no mīklas paliks pāri, bet to bez bažām aptuveni nedēļu var turēt ledusskapī. Varbūt sagaida nākamo kūku. Ja ne, var uzcept kādus cepumus, piemēram, marcipāna. […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: