Cūkas fileja ar mārrutku mērci

Nevarētu teikt, ka esmu liela mārrutku cienītāja, taču cepeškrāsī gatavotai gaļai tie ļoti piestāv – gan marinādē kopā ar sojas mērci, gan mērcē kopā ar saldo krējumu.
Nekas sarežģīts vai pārsmalks, bet ar vārītiem kartupeļiem garšo izcili – gaļa sulīga un mīksta, mērce patīkami pikanta un skābena.

Recepte
Gaļai

  • divas cūkas filejas
  • dažas ēdamkarotes sojas mērces
  • dažas ēdamkarotes mārrutku

Mērcei

  • 250 grami saldā krējuma
  • divas ēdamkarotes mārrutku
  • ēdamkarote miltu
  • sāls, pipari pēc garšas

Cepamtraukā apslaka cūkas fileju ar sojas mērci.

Apziež ar mārrutkiem un atstāj ievilkties.

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tikmēr nomizo kartupeļus un liek vārīties.

Tad arī gaļu liek cepeškrāsnī uz kādām 40-50 minūtēm. Tikmēr pagatavo mērci – nelielā katliņā sajauc saldo krējumu ar mārrutkiem, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Uzsilda. Lai mērce biezāka, pievieno miltus, kas izšķīdināti pustasē ūdens.

Pēc 40-50 minūtēm visam vajadzētu būt gatavam. Nokāš kartupeļus un izņem no cepeškrāsns gaļu, ļauj brītiņu atpūsties pirms likt uz šķīvjiem.

Gaļai blakus liek kūpošus kartupeļus, tomātus un pārlej ar mērci.

Gatavs!

Foto: actuale.net

7 Atbildes to “Cūkas fileja ar mārrutku mērci”

  1. Elīna Says:

    vai ku laba recepte :))

  2. Cūkas fileja tomātu pārslās « uwa gatavo Says:

    […] pavedināja ar tomātu pārslām – esot baigi labās. Actuale, salīdzinot šo ēdienu ar mārrutku cūciņu, bija tā kā vīlusies – gaidīja ko vairāk. Taču te nekā «tāda» nav – maiga […]

  3. Cūkas fileja tomātu pārslās « uwa gatavo Says:

    […] pavedināja ar tomātu pārslām – esot baigi labās. Actuale, salīdzinot šo ēdienu ar mārrutku cūciņu, bija tā kā vīlusies – gaidīja ko vairāk. Taču te nekā «tāda» nav – maiga […]

  4. Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem « uwa gatavo Says:

    […] kādas 20-30 minūtes un ēd, ar ko labpatīk, piemēram, ar siera karbonādēm, cūkas fileju vai […]

  5. Pork fillet with horseradish sauce | actuale.net Says:

    […] (Cūkas fileja ar mārrutku mērci) (Свиное филе с соусом из хрена) made by uwagatavo. Nothing complicated, but with boiled potatoes taste excellent – the meat was juicy and soft, […]

  6. Baravika Puķumaize (@cherrymoney) Says:

    Vai var lietot tos màrrutkus, kas pàrdodas burcinjà? Svaigi man nav pieejami.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: