Maltās gaļas mērce ar burkāniem un papriku

Man gandrīz vienmēr saldētavā atradīsies kāds pikucītis maltas cūkgaļas. Tas ir labs pamats lieliskām vakariņām, protams, ja vien gaļa nav no lielveikala.
Klāt vēl paprika, tomāti un burkāni, drusku asās čili mērces un ēdiens gatavs. Daudziem negaršo griķi, bet man šķiet, ka tieši griķi ar malto gaļu iet rokurokā tad, kad ārā kļūst tumšs un drēgns.

Divām porcijām vajadzēs:

  • pikucīti maltās gaļas
  • papriku
  • burkānu
  • dažus konservētus tomātus
  • dažas ēdamkarotes saldo čili mērci
  • ēdamkaroti kartupeļu cietes
  • dažas saujas griķu

Noskalo griķus un liek vārīties.

Uzsilda pannu, ielej tajā drusku eļļas un apcep malto gaļu. Kad tā kļūst pelēcīga, pievieno rupji sarīvētu burkānu, kubiciņos sagrieztu papriku, dažus konservētus tomātus un drusku asās čili mērces.

Pievieno nedaudz ūdens, lai veidojas mērce. Lai to iebiezinātu, iemaisa pustasē auksta ūdens izšķīdinātu kartupeļu cieti.

Tas arī viss – ap šo laiku būs gatavi arī griķi.

Vairāk bilžu pie actuales.

2 Atbildes to “Maltās gaļas mērce ar burkāniem un papriku”

  1. Lāsma Says:

    Izmēģināju Tavu Maltas gaļas mērci, sanāca lieliska. Man nebija konserveto tomātu, tādēļ pieliku svaigus. Sanāca loti garšīgi! Paldies par recepti, turpināsu lasīt Tavu blogu un izmēģināt Tavas receptes!!!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: