Auzu cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Auzu pārslu cepumi ir garšīgi, bet auzu miltu cepumi ir vēl garšīgāki – to tekstūra ir maigāka un mīlīgāka. Kopā ar šokolādes gabaliņiem garšo ļoti labi.
Bildē redzamie cepumi gatavoti no Grauda spēks auzu miltiem un sanāca tādi lieli un plāni, drusku kraukšķīgi. Kad cepu no Provena auzu miltiem bez glutēna, cepumi neizplūda resnumā, bet uz augšu, un bija mitrāki un mīkstāki. Kundziņš gan priekšroku deva kraukšķīgajiem.

Recepte:

  • 250 grami pilngraudu auzu miltu
  • 200 grami baltā cukura
  • 70 grami tumšbrūnā cukura
  • 100 grami sviesta
  • ola
  • šķipsniņa sāls
  • tējkarote cepamā pulvera
  • 200 grami karstumizturīgo šokolādes graudiņu vai sakapāta šokolāde

Ieslēdz cepeškrāsni, lai uz cepšanas brīdi būtu iesilusi līdz 180 grādiem.

Bļodā sajauc miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri. Pievieno sviestu istabas temperatūrā, samīca līdz drupačām un piesit olu. Beigās pievieno karstumizturīgos šokolādes graudiņus vai sakapātu šokolādi.

Ar ēdamkaroti paņem mīklas piciņu, rokās izviļā bumbiņu, saplacina un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Vēl negatavie cepumi jāliek reti, jo tie cepšanās laikā uzbriedīs un metīsies viens otram virsū, ja būs salikti pārāk tuvu.

Cep kādas desmit minūtes. No šī daudzuma man sanāca aptuveni 20 cepumi.

Šoreiz pat es saku, ka bija par saldu – cukura daudzumu mierīgi var samazināt uz pusi, arī šokolādi var likt mazāk.

Viena atbilde to “Auzu cepumi ar šokolādes gabaliņiem”

  1. Feita Says:

    Īstenībā jau auzas bezglutēna diētā var lietot vien tad, ja:
    1) cilvēkam nav reakcija uz auzu olbaltumvielu, kas ir līdzīga glutēnam (lielākajai daļai celiakijas slimnieku reakcija tomēr ir, daudziem turklāt dzīvībai bīstama)
    2) ir nodrošināts, ka auzu laukā neaug neviena vārpa no glutēnu saturošajiem graudaugiem, kā arī dzirnavas, kurās maļ, netiek malts NEKAS glutēnu saturošs un arī tuvumā nekas glutēnains neput.

    Nezinu, kā ar Provena pēc simboliskās zīmītes, bet pirms tās parādīšanās Provena auzu produkti Vācijā veiktās analīzēs uzrādīja glutēna klātbūtni krietni virs normas.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: