Šī gan principā skaitās kūka no rīsu miltiem, bet drīzāk to jāsauc par plāceni. Ja tie būtu daudzi mazi ripulīši, tie varētu būt cepumi. Pieņemu, ka šo varētu mēģināt izmantot smilšu mīklas vietā visādiem pīrāgiem un kūkām kā pamatu. Taču šādā veidā tas nav nekas atkārtošanas vērts – vēl viens ieraksts sadaļā «ne pārāk izdevies». Var jau gan arī būt, ka visu būtu glābusi krietna glazūras deva.
Recepte
– 115 grami sviesta istabas temeratūrā
– 100 grami gaišbrūnā cukura
– divas olas
– ēdamkarote vaniļas ekstrakta
– 200 grami rīsu miltu
– tējkarote cepamā pulvera
Vispirms no ledusskapja izvelk sviestu un pāris stundas atstāj istabas temperatūrā, lai kļūst pielaidīgāks.
Sasilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ķeras pie mīklas.
Sviestu saputo ar cukuru.
Pievieno olas, vaniļas ekstraktu un norīvētu apelsīna miziņu.
Pieber miltus un cepamo pulveri un labi samaisa.
Mīkla sanāca tāda pabieza, nevis lejama.
Mīklu liek 20 cm diametra pannā. Es izmantoju silikona, ko neprasās nekā īpaši apstrādāt. Ja ir metāla forma, tad to ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
Cep kādas 25-30 minūtes – man jau laikam bja drusku, drusku par ilgu cepies.
Garša ir tāda nedaudz dīvaina – cepumiska un ārkārtīgi smilšaina, tā vien šķiet, ka starp zobiem kaut kas šņirkst.
Foto: actuale.net
2 novembrī, 2011 12:57 |
nākošā dienā pie tējas bija baigi labi
2 novembrī, 2011 22:16 |
Izskatās vienkārši!:)
1 aprīļa, 2012 13:31 |
[…] Flour Cake (Kūka no rīsu miltiem) (Пирог из рисовой муки) made by uwagatavo. Cake? Probably biscuit. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; […]