Brokastu kraukšķi no rīsiem

Krišnu veikalā pamanīju uzpūstos rīsus un nevarēju noturēties, tos nenopirkusi. Gribēju pamēģināt uztaisīt ko līdzīgu visiem tiem brokastu un enerģijas batoniņiem. Kaut kas līdzīgs arī sanāca, vajadzēja vien mazāku pannu un cept īsāku laiku. Tad būtu bijis krietni labāk, jo tagad sanāca tādi plāni tie rīsu batoniņi.

Recepte

  • 80 grami uzpūsto rīsu
  • divas ēdamkarotes linsēklu
  • divas ēdamkarotes sezama sēkliņu
  • divas ēdamakarotes ūdens
  • 50 grami saulespuķu sēklu
  • 50 grami kokosriekstu skaidiņu
  • 50 grami mandeļu
  • 100 grami sviesta
  • septiņas ēdamkarotes tumšā cukura sīrupa

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Linsēklas un sezama sēkliņas aplej ar divām ēdamkarotēm ūdens – vairāk gan nevajag, pēc tam būs grūti no slidenajām sēklām noliet lieko.

Palielā bļodā ber uzpūstos rīsus, saulespuķu sēkliņas, kokosriekstu skaidiņas un visai smalki sakapātas mandeles.

Pannā uz mazas uguns izkausē sviestu kopā ar tumšo cukura sīrupu viendabīgā masā.

Pieber izmērcētās sēklas.

Sauso labumu bļodā ielej silto sviesta un cukura sīrupa masu un rūpīgi samaisa. Rīsi, saskaroties ar mitrumu, sāks paukšķēt.

Masu ieklāj silikona vai citā veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Mana 21×26 cm panna bija par lielu, tādai visas sastāvdaļas varētu dubultot un būtu krietni labāk.

Nolīdzina un liek cepties uz kādām 20 minūtēm – uzmanīgi jāseko līdzi, principā pietiek ar to vien, lai cepamais kļūst drusku zeltains un saķep kopā. Man sanāca drusku par tumšu.

Padzesē un sagriež gabaliņos. Diez cik ilgi šo gardumu gan nevar glabāt – labāk apēst visai naski. Tas gan nebūs diez cik grūti.

Foto: actuale.net

9 Atbildes to “Brokastu kraukšķi no rīsiem”

  1. madara Says:

    kur var nopirkt uzpūstos rīsus? kur ir tas krišnu veikals?

  2. Evija Says:

    Super! Izskatās ļoti garšīgi un bez visiem E!

  3. madara Says:

    paldies, zinu to veikaliņu ;D un jā, tiešām esi mlacīte, thumbs up😉

  4. Anita Says:

    cik maksā tādi uzpūstie rīsi??

  5. Anita Says:

    izskatās labi! bet kāpēc nevar ilgi glabāt, kļūst mīksti vai kas cits?

  6. Puffed Rice Breakfast Bar | actuale.net Says:

    […] Rice Breakfast Bar (Brokastu kraukšķi no rīsiem) made by uwagatavo. Inspirations comes from mealsmatter. Something similar also, but was necessary to use a smaller […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: