Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem

Nevēlos atkārtoties, bet tā nu tas ir – kartupeļi ir ārkārtīgi garšīgi, jo īpaši cepti uz pannas vai krāsnī, pankūkās un biezputrā. Krāsnī ceptu kartupeļu pluss ir arī tas, ka gatavošanās laikā par tiem var aizmirst un atcerēties vien tad, kad tie gatavi. Protams, kartupeļu mizošana nav tas patīkamākais darbs, bet šādās reizēs to var pieciest.

Recepte:
kādi desmit kartupeļi
dažas ēdamkarotes eļļas
dažas daiviņas ķiploku
sāls
pipari

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Nomizo kartupeļus.

Sagriež šķēlītēs.

Pārlej ar eļļu, apber ar pipariem un sāli un piespiež ķiploku.

Rūpīgi ar rokām sajauc, lai visiem kartupeļiem tiek gan eļļa, gan garšvielas.

Liek vienā kārtā uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

Cep kādas 20-30 minūtes un ēd, ar ko labpatīk, piemēram, ar siera karbonādēm, cūkas fileju vai kotletēm.

Vairāk bilžu pie actuales.

6 Atbildes to “Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem”

  1. Siera karbonādes « uwa gatavo Says:

    […] gatavo ēst ir forši « Brokastu kraukšķi no rīsiem Krāsnī cepti kartupeļi ar ķiplokiem […]

  2. zzzzz Says:

    jaasatisa shaadus, kad seerpagale ieradiisies!

  3. Lāsma Says:

    Paldies Uwa par recepti! Man gan sanāca cept ilgāk, kādas 40 min, bet kartupeļi bija suligi un garšīgi. Ciemiņiem patika!

  4. Ilončiks Says:

    izskatās vienkārši un garšīgi, skatoties bildes, saskrēja siekalas mutē… noteikti šovakar izmēģināšu!:))))) iedomājos- varbūt labi saderētu ar sadziki gurķu-ķiploku mēcīti?:)

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: