Siera pīrāgs

Biju apņēmības pilna cept Vesterbotenas siera pīrāgu no Apgāda Zvaigzne ABC grāmatas Sāļie un saldie pīrāgi, bet šo sieru veikalā neatradu, tāpēc mums tapa leišu siera pīrāgs. Karsts garšo ļoti labi, kaut kas līdzīgs picai ar biezu, biezu siera kārtu, savukārt atdzisis līdzinās krāsnī ceptām siermaizītēm, kad rīvētu sieru sajauc ar olu.
Receptē teikts, ka šis pīrāgs ir paredzēts četrām porcijām. Ekspertu komisija vienojās, ka te sanāk astoņi prāvi siera pīrāga gabali.

Recepte:
200 grami kviešu miltu
75 grami sviesta
100 grami svaigā siera
šķipsniņa sāls
200 grami cietā siera
trīs olas
200 grami saldā krējuma
šķipsniņa maltu melno piparu
grūbas, zirņi vai pupas ‘aklajai cepšanai

Bļodā ieber miltus, pieber drusku sāli un pievieno aukstu, mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un ar pirkstu galiem saberž smiltīm līdzīgā masā.

Pievieno svaigo sieru un saveļ mīklu bumbā.

Mīklu ietin pārtikas plēvē vai ieliek maisiņā un uz 30 minūtēm noliek ledusskapī. Tikmēr sarīvē sieru.

Kad mīkla atpūtusies, cepeškrāsni sasilda līdz 200 grādiem.

Uz galda uzliek cepamā papīra loksni un uz tā izrullē mīklu aplī.

Liek 26 cm diametra kūkas veidnē un aplīdzina maliņas.

Pāri liek vēl vienu cepamā papīra loksni un pieber ar grūbām, zirņiem vai pupām, lai mīkla cepoties neceltos uz augšu. Cep desmit minūtes.

Noņem cepamo papīru ar zirņiem un cep vēl piecas minūtes. Man gan šajā mirklī mīkla uzpūtās – laikam pirms tam vajadzēja mīklu sadurstīt ar dakšiņu.

Mīklas groziņā ber rīvēto sieru.

Pārlej ar olām, kas sajauktas ar saldo krējumu un pipariem.

Cep 25-30 minūtes, līdz pīrāgs ir zeltainā krāsā un pildījums sarecējis.

Nedaudz pagaida, lai drusku padziest – pirmajā brīdī pīrāgs ir uzpūties un pēc dažām minūtēm sakritīsies.

Foto: actuale.net.

2 Atbildes to “Siera pīrāgs”

  1. actuale Says:

    ojā, mēs ‘ekspertu komisija’ hehe

  2. Västerbotten Cheese Pie | actuale.net Says:

    […] Cheese Pie (Vesterbotenas siera pīrāgs) made by uwagatavo. Hot tastes very good, something like a pizza with a thick, thick layer of cheese, but when cools […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: