Vistas terijaki ar rīsu nūdelēm

Man ir vislieliskākais vīrietis pasaulē – Ziemassvētkos saņēmu četras (!!!) Nigella Lawson grāmatas – Nigella Express, Nigella Bites, Feast un Kitchen. Tik skaistas grāmatas, ka turēt pie gultas un pirms aizmigšanas pāršķirstīt.
Par godu tam, ka dzimtās āres apciemot bija ieradies ķēmu ķēms Seerkox, nolēmu pagatavot vistas terijaki. Smieklīgi gan sanāca ar ēdiena daudzumu – kaut kā iedomājos, ka ķēmi ir ārkārtīgi ēdelīgi un pieciem cilvēkiem uztaisīju tik daudz ēdiena, ka pietiktu visiem 15.

Recepte
– astoņas ēdamkarotes mirin
– astoņas ēdamkarotes sojas mērces
– četras ēdamkarotes gaišbrūnā cukura
– četras ēdamkarotes rīvēta ingvera
– četras lielas vistas filejas
– ēdamkarote olīveļļas
– 800 grami rīsu nūdeļu
– mazs brokolis
– pāris saujas sniega zirņu

No nepieciešamajām sastādaļām mērcei pietrūka sakē un sezama eļļas, cepšanai – zemesriekstu eļļas.

Tad nu lūk. Nomazgā plānās zirņu pākstis un brokoli, kas sadalīts mazākos gabaliņos. Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos.

Traukā samaisa mērces sastāvdaļas – sojas mērci, mirin, brūno cukuru un pierīvē ingvera sakni.

Iejauc vistas gabaliņus, uz minūtēm 15 atstāj, lai viegli iemarinējas.

Lielu pannu uzkarsē, ielej nedaudz eļļas un viegli apcep vistas filejas gabaliņus, kas no marinādes izķeksēti ar putukaroti – brūnais šķidrums vientulīgi paliek tur, kur bijis. Kad gaļa no ārpuses apcepusies, pārlej ar marinādi, pannai uzliek vāku un kādas piecas minūtes sautē uz mazas uguns.

Vistas gabaliņus izceļ arā no pannas un liek bļodā, ko apklāj ar folliju, bet pannai ar marinādi palielina karstumu līdz maksimālajam un vāra, kamēr sabiezē. Kad marināde pārvērtusies pabiezā mērcē, vistu atkal liek atpakaļ pannā un labi izmaisa.

Tikmēr uzvāra rīsu nūdeles, kā norādīts uz paciņas, kopā ar brokoļiem un sniega zirņiem.

Tas arī viss – lielā šķīvī liek nūdeles un dārzeņus, pāri liek vistas gabaliņus un pasniedz. Manas pārrēķināšanās rezultātā bija divi milzonīgi šķīvji ar ēdienu un pieci cilvēi tika galā tikai ar vienu no tiem – mazāko.

Jāatzīstas, ka ēdiens nesanāca gluži tik labs, kā biju cerējusi. Iespējams, pie vainas mana elektriskā plīts, kur šādi ēdieni gatavojas lēnāk, un čammājoties vistas fileja kļuva visai sausa.

Foto: actuale.net.

4 Atbildes to “Vistas terijaki ar rīsu nūdelēm”

  1. SomewhatAmazing Says:

    Man noteikti ir problēmas – izlasīju “viskija treijaki ar..”.😀 Ar vai bez stiprās dziras, bet izskats teicami.

  2. Kate Salnaja Says:

    Ja ir laiks un gribēšana varbūt var pamēģināt arī šādi: http://katespolla.wordpress.com/2012/02/21/mes-edam-9-salda-vistina/🙂

  3. Chicken teriyaki with rice noodles | actuale.net Says:

    […] terijaki ar rīsu nūdelēm) (Куриное филе с рисовой лапшой) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: