Man ļoti garšo mēlīšu salāti, turklāt vislabākie ir paši vienkāršākie – mēlītes, marinēti gurķi un majonēze. Visi uzlabotie varianti ar zirņiem, kartupeļiem, sīpoliem un nez ko vēl man patīk krietni mazāk.
Ķēpīgākā padarīšana šiem salātiem ir mēlīšu sadabūšana, jo ne visos veikalos tās ir, un uzvārīšana – karstā ūdenī mēles peld visai ilgi.
Recepte
– piecas cūku mēles
– kādu desmit palieli marinēti gurķi
– 200 grami majonēzes
– drusku maltu melno piparu
Iepriekšējā vakarā vai no paša rīta novāra cūku mēlītes – liek palielā katlā, pievieno dažas lauru lapu un smaržīgo piparu graudus. Mēles vārīsies vismaz stundu, drīzāk jau pusotru. Salāti no pacietām mēlēm nebūs visai garšīgi.
Kad mēles gatavas, tās liek aukstā ūdenī un nokasa balto kārtiņu, ar ko pārklātas mēļu virspuses.
Atdzisušas mēles liek ledusskapī un gaida rītam vai, ja gatavo uzreiz, sagriež plānos salmiņos.
Tāpat sagriež marinētos gurķus.
Mēles un gurķus liek bļodā un sajauc ar majonēzi. Pēc garšas pievieno svaigi saberztus melnos piparus.
Foto: actuale.net.
3 janvāris, 2012 23:14 |
Kur lej upeņu balzāmu?
4 janvāris, 2012 20:04 |
Vēderā, protams:)
Viesi gan bija konservatīvi un tukšoja ruma pudeli.
11 aprīļa, 2012 06:32 |
[…] salad (Mēlīšu salāti) made by uwagatavo. The best are the most simplest – tongues, pickles and mayonnaise. #gallery-1 { margin: […]