Taizemiešu vistas zupa ar nūdelēm

Šī bija viena no reizēm, kad man bija iepirktas visas (!!!) sastāvdaļas, ko prasa recepte un vilku līdzi ar pirkstu, kas rakstīts grāmatā. Nezinu, kas pie vainas, bet rezultāts nebija tāds, kādu biju cerējusi sagaidīt. Pirmo nepatīkamo pārsteigumu sagādāja kokosriekstu piens – tas bija akmens ciets. Kad no bundžas jau biju izrubinājusi gandrīz visu vajadzīgo daudzumu, mani pārsteidza tas, ka apakšā gaidīja kokospiena šķidrā puse. Rezultātā zupa sanāca nevis krēmīga, bet drīzāk graudaina – tā vien likās, ka var saskatīt mazmazītiņas kokospiena pārsliņas. Labi, ka actuale, katram gadījumam, atnāca labi sagatavojusies – ar vegetu.

Recepte
– četras vistas kājiņas un pāris litru ūdens buljonam
– 3-4 cm ingvera saknes
– viens sarkanais čili pipars
– 400 grami kokosriekstu piena
– divas ēdamkarotes zivju mērces
– tējkarote tamarinda pastas
– divas ēdamkarotes laima sulas
– tējkarote kurkumas
– tējkarote gaišbrūnā cukura
– 150 grami rīsu nūdeļu
– pieci šampinjoni
– paprika

Vispirms no vistu kājiņām uzvāra buljonu – aplej vistu ar aukstu ūdeni un liek uz uguns. Kad tā sākusi vārīties, nosmeļ putas un vāra, kamēr gaļa atdalās no kauliem. Man tas prasīja kādas pāris stundas.

Buljonu paglabā un vistu, kad tā atdzisusi, sasmalcina.

Beidzot ķeras arī pie zupas vārīšanas. Buljonu (aptuveni litru) katlā uzsilda. Tikmēr nomizo ingveru, sagriež smalkās sloksnītēs un liek katlā. Čili pārgriež uz pusēm, izņem sēklas, smalki sakapā un sūta turpat.

Buljonam pievieno kokosriekstu pienu, zivju mērci, vistu, turmeriku, gaišbrūno cukuru un tamarinda pastu.

Izspiež laima sulu un pielej arī to.

Pievieno rīsu nūdeles un, kamēr tās kļūst mīkstas, sasmalcina šampinjonus un papriku, ko ber katlā pie visa pārējā.

Vēl pāris minūtes pavāra un lej šķīvjos.

Nu, ko lai saka. Es savu šķīvi papildināju ar sojas mērci un visi nobalsoja, ka čili vajag divreiz vairāk. Lai gan man pret ingveru nav nekādu pretenziju, man nepatika to uzkost zupā. Ja nu es saņemtos un šo zupu vārītu vēlreiz, visdrīzāk es ingveru rīvētu. Un kokospienu man gribētos vēl krieni vairāk – tā, lai var just un zupa ir krēmīga, bet var jau būt, ka šajā zupā tā nav paredzēts.

Kā teica sku, ēdot šo zupu, varēja ļoti labi izjust, cik garšīga patiesībā ir Ķelmēnu rupjmaize.

Foto: actuale.net

9 Atbildes to “Taizemiešu vistas zupa ar nūdelēm”

  1. actuale Says:

    klāt piekožamās maizes garšu varēja izbaudīt, jā.

  2. Elīna Says:

    Esmu lietojusi tikai viena veida kokosriekstu pienu bundžā, ko var nopirkt Rimi ap latu. Etiķete ar kaut ko sarkanu, precīzāk neatceros, bet abās reizēs piens kā piens, tikai krēmīgāks. Manuprāt, ja Tev viņš bija ciets un atsulojies, tad nebūs bijis labs. Var jau būt, ka citādāks ražojums, bet varbūt ir vērts pamēģināt citu.

  3. Dainis Gžibovskis Says:

    Pēc kādas pavārgrāmatas gatavoji???

  4. Antuanete Says:

    Kokosriekstu pienu jau pērkot vajag bundžā pakratīt, tā var izvērtēt, vai ir viendabīgs. Ja nav, tad jebkurā gadījumā ar kratīšanas metodi var mēģināt kaut ko labot, jo nostāvoties viņam ir tendence sadalīties frakcijās. Un, jā, man tie atsevišķie ingvera gabaliņi zupā vai dajebkur citur nepatīk; risinājums ir vai nu rīvēt vai, kā zupā, vārīt lielos gabalos, ko pēc tam var izķeksēt ārā.

  5. Kuskuss ar dārzeņiem un vistu « uwa gatavo Says:

    […] reizē galvenajā lomā bija Vegeta (jo daļa ēdienu nesanāca tā, kā gaidīts (piemēram, taizemiešu zupa un groziņi ar vaniļas krēmu, un šķita, ka vienīgais, kas tos varētu glābt, ir tieši […]

  6. vilka Says:

    kulinaaraa blogaa vegeta? kam galvenaa sastaavdalja naatrija glutamaats e621. zosaada un prom no graamatziimeem.

  7. Thai chicken soup with noodles | actuale.net Says:

    […] vistas zupa ar nūdelēm) (Тайский куриный суп с лапшой) made by uwagatavo. Inspirations comes from nigella.com. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: