Vegāni cepumi ar dzērvenēm

Šie cepumi ir mans pēdējā laika atklājums. Nāca ciemos Lita un man gribējās uzcept kaut ko, kas garšotu arī viņai. Pamatrecepti iedeva jaunā dāma un šie cepumi garšo tiešām ļoti, ļoti labi. Iespējams, pie tā, ka tie šķiet tik garšīgi, vainīgs stereotipiskais uzskats, ka cepumiem obligāti vajag olas un sviestu.
Kundziņam es tos devu nogaršot, nesakot, ka tie ir citādāki cepumi. Kad es noskaidroju, ka viņam garšo, tad gan atklāju, ka tur nav ne olu, ne sviesta, ne krējuma, un viņš bija pārsteigts – kas tad tur ir?

Recepte
– 320 grami miltu
– ēdamkarote cepamā pulvera
– šķipsniņa sāls
– 50 grami kokosriekstu skaidiņas
– 200 grami žāvētu dzērveņu
– šļuka mandeļu liķiera
– norīvēta citrona miziņa
– divu citronu sula
– 200 grami cukura
– 80 grami kukurūzas eļļas

Viss pavisam vienkārši! Vispirms sasilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Pa to laiku vienā bļodā sajauc miltus, kokosriekstu skaidiņas, sāli un cepamo pulveri.

Norīvē citronam dzelteno miziņu, izspiež sulu un sajauc otrā bļodā ar eļļu un cukuru. Miltu bļodā ielej eļļas, sulas un cukura maisījumu un labi sajauc. Izveidojas kaut kas līdzīgs smilšu mīklai. 3/4 mīklas es pievienoju mandeļu liķierī izmērcētas dzērvenes (vai rozīnes) – vislabāk, ja tās kopā ar alkoholu ir pavadījušas vismaz pāris stundiņu.

Mīklu ar dzērvenēm iespaida ar cepampapīru izklātā pannā (man tas bija 23×30 cm liels trauks). Tai pa virsu liek mīklu, kas ir bez dzērvenēm – ja visu mīklu sajauc ar žāvētajām ogām, tās virskārtā nepatīkami uzpūšas un varbūt pat nedaudz apdeg.

To visu cep kādas 20-25 minūtes un vēl siltu sagriež gabaliņos.

Šādā traukā tie sanāk aptuveni 1,5 cm biezi un pateicoties kokosriekstu skaidiņām (laikam) atgādina biezpiena rausi.

Viena atbilde to “Vegāni cepumi ar dzērvenēm”

  1. actuale Says:

    mandeļu liķierī izmērcētas rozīnes… eh

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: