Kuskuss ar dārzeņiem un vistu

Līdz šim man ar kuskusu ir bijušas tādas ļoti pieklājīgas attiecības – mēs viens otru esam uzrunājuši uz Jūs un ieturējuši visai lielu distanci. Es pat īsti nezinu, kas bija iemesli mūsu vēsajām attiecībām, bet beidzot mēs esam sadraudzējušies un es kuskusu esmu atzinusi par visai labu šķīvja biedru. Šķiet, ka īpaši labi kuskuss sader ar dārzeņiem, piemēram, papriku un šampinjoniem un vistu.

Recepte
– glāze kuskusa
– glāze ūdens
– drusku sāls
– tējkarote eļļas + dažas ēdamkarotes cepšanai
– sīpols
– paprika
– kādi seši šampinjoni
– vistas fileja
– dažas ēdamkarotes sojas mērces

Vispirms vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos.

Vistu apcep uz ietaukotas pannas. Kad tā jau ir teju gatava, pārlej ar sojas mērci un vēl drusku pacep. Noliek malā līdz brīdim, kad arī pārējais būs gatavs.

Nomēra glāzi kuskusa.

Ieber bļodiņā, pārlej ar glāzi verdoša ūdens, pieber nedaudz sāls un tējkaroti eļļas. Samaisa un pāri liek šķīvi, lai kuskuss uzbriest. Tas prasīs kādas desmit minūtes.

Tikmēr sasmalcina sīpolu.

Mazos gabaliņos sagriež papriku un šampinjonus.

Ietaukotā pannā vispirms apcep sīpolu. Kad tas caurspīdīgs, pievieno šampinjonus un papriku un cep dažas minūtes.

Pa to laiku vajadzētu būt gatavam arī kuskusam – ar dakšiņu to sairdina un pārber dārzeņiem. Pievieno arī vistu un visu sajauc. Tas arī viss – ātri un garšīgi. Tā kā šajā gatavošanas reizē galvenajā lomā bija Vegeta (jo daļa ēdienu nesanāca tā, kā gaidīts (piemēram, taizemiešu zupa un groziņi ar vaniļas krēmu, un šķita, ka vienīgais, kas tos varētu glābt, ir tieši Vegeta), actuale to neizlaida no kadra.

Foto: actuale.net

4 Atbildes to “Kuskuss ar dārzeņiem un vistu”

  1. GKI Says:

    Nejaushi uzgaju sho blogu tikko un ta sagadijas, ka tieshi tagad draugs gatavo kuskusu. Nee, nu var jau variet, bet nu shis variants ne tuvu nav origjinalam ar dazhadam galjam, turku zirnjiem, burkaniem, cukini un citam izejvielaam…

  2. Linda Says:

    neiesaku paša kuskusa gatavošanu pēc šīs receptes. labāk vārīt.

  3. Anna Says:

    Kususs ir viena no manām mīļākajām piedevām kartupeļu vai rīsu vietā. Man prieks, ka arī jūs abi esat sadraudzējušies.

    Es parasti uzvāru katliņā ūdeni (proporcijā: divreiz vairāk nekā kuskuss) un iemetu pusīti dārzeņu buljona kubiņu. Tas kuskusu padara ne tik garlaicīgu. Kad ūdens vārās, nogriežu uguni, ieberu kuskusu, pieleju labu šļuku olīveļļas un atstāju, lai uzbriest. Pēc 4-5 min ir gatavs!

  4. Marc druskus | Huecisto Says:

    […] Kuskuss ar dārzeņiem un vistu « uwa gatavo11.3.2012 … Kad tā jau ir teju gatava, pārlej ar sojas mērci un vēl drusku pacep. Noliek malā līdz brīdim, kad arī pārējais būs gatavs. Nomēra glāzi kuskusa. Get the RSS Feed September 12, 2012 at 4:56 am by admin | Category: Uncategorized | […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: