Ātrās picas ar svaigā siera bumbiņām

Pēdējā laikā esmu pasākusi taisīt picas, ņeķēpājoties ar mīklas gatavošanu. Tā vietā par pamatni ņemu plāno arābu maizīti – tieši tik liela, cik vienai picas porcijai nepieciešams. Un apaļa!
Protams, picas mīkla nav nekas grūts, bet tā ir ērtāk reizēs, kad jāpabaro daudz tukšu vēderu – no vienas porcijas pietiek divām lielajām plātsmaižu pannām. Turpretī šīs apaļās arābu maizītes ir ērtākas reizēs, kad paēst vēlas divi.
Šoreiz gribējās mērci savārīt pašai. Nu labi, mērce nav no svaigiem tomātiem, bet gan no konservētiem, bet man šķiet, ka tagad, kamēr siltumnīcas vēl nav pilnas ar īstiem un smaržīgiem pašmāju tomātiem, šādi ir gana labi. Tas gan šo picu nepadara visai ātru, bet tas arī nenozīmē, ka jāpavada stundām ilgs laiks, sēžot pie plīts.

Recepte
– arbābu maize
– svaigā siera bumbiņas
– paprika
– tomāti

Mērcei
– konservēti tomāti
– picas garšvielas (oregano, baziliks utt.)
– pipari un sāls

Trikātas siers mani uzrunāja, piedāvājot izmēģināt viņu produkciju – Sniega bumbas. Sākumā domāju gatavot salātus, bet tas šķita pārāk tradicionāli. Kāpēc gan svaigā siera bumbas nevarētu likt uz picas?

Lai tiktu pie picas, vispirms jāsavāra mērce. Konservētos tomātus liek katlā, sablendē un pievieno garšvielas – oregano, baziliku, sāli un piparus.

Kādu brīdi uz lēnas uguns pavāra, lai šķidrums iztvaiko un mērce sabiezē. Tam būs nepieciešama kāda pusstundiņa.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Uz pannas liek arābu maizi, ko apziež ar tomātu mērci, un šauj uz kādām 5-10 minūtēm cepeškrāsnī, lai drusku apžūst mērces slapjums.

Tikmēr sagriež tomātu un papriku.

Kad mērce apžuvusi, uz picas liek tomātus un papriku.

Pāri kārto uz pusēm pārgrieztas svaigā siera bumbiņas. Pārkaisa ar oregano un drusku sāli, vēl nedaudz pacep – kādas piecas minūtes.

Tas arī viss – pica gatava! Pāri palikušo mērci dažas dienas noteikti var glabāt ledusskapī un izmantot kādas citas mērces gatavošanai.

Foto: actuale.net

4 Atbildes to “Ātrās picas ar svaigā siera bumbiņām”

  1. Evija Says:

    Super ideja pamatnei. Šodien pat izmēģināšu!🙂

  2. Antuanete Says:

    Ideja par pamatni tiešām laba! Vēl viens variants ir likt picas sastāvdaļas uz rīsu vai kviešu sausmaizītēm, tām no uzpūstajiem graudiem.

    Mērci esmu taisījusi pēc Sigņa receptes, tur ir arī sīpoli un ķiploki, kurus apcep un tad sutina ar tomātiem. Mērces sanāk daudz, tāpēc pārpalikušo var ielikt saldētavā, lai nākamreiz ātrā pica ir VĒL ātrāk🙂

  3. Agnese Says:

    Tikko izmēģināju pamatnes ideju – vienkārši ģeniāli! Ātri un garšīgi!!🙂

  4. Borja Says:

    Tortilljas ar var likt pamatā, pildījumam brīva improvizācija🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: