Svaigā siera un rupjmaizes uzkodas

Kad strādājām centrā, netālu no darba bija mazs veikaliņš, kur vienmēr bija atrodams šis tas, ko citās bodēs nemana. Tagad veikalam cits nosaukums, bet joprojām tur meklējami visādi jauki ēdamnieki.
Nesen gadījās būt šajā rajonā un man kā reiz bija visai daudz laika, lai varētu pamatīgi izpētīt piedāvājumu. Nobrīnījos un, protams, nopirku mazus, apaļus rupjmaizes ripulīšus, kas gan bija nosaukti par pumpermiķeļiem. Nereti žurnālos un visādos pasākumos ir uzkodas, kam pamatā šādi vai līdzīgi aplīši. Man gan vienmēr licies visai nepraktiski un izšķērdīgi no maizes izspiest figūriņas, jo nekad nav bijis skaidrs, kur likt pāri palikušo maizi. Protams, prātīgākais būtu to pārvērst rīvmaizē. Taču, lai izvairītos no visas tās ķēpāšanās, izmantošu šos ripulīšus. Taču – ko likt tiem virsū? Sieru! Taču šo pareizāk būtu saukt par sieru ar rupjmaizes aplīti nevis maizi ar sieru.

Recepte
– maizes aplīši
– svaigā siera bumbas

Trikātas siera dotās Sniega bumbas vēl nebija apēstas, tāpēc uz maizes aplīšiem nolēmām likt tās.

Te pat nav, ko stāstīt – paņem ripulīti, izņem sieru no bundziņas un uzliek uz maizes gabaliņa. Tas arī viss!

Mēs vēl ar actuale spriedām – likt visu bumbu (siers ar maizi) vai pusīti (maize ar sieru). Kā redzams, nobalsojām par pirmo variantu.

Sieru var arī uzsmērēt uz maizes gabaliņa. Garšos tikpat labi.

Foto: actuale.net

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: