Trusis saknēs un garšaugos

Manā piemājas veikalā nav pārāk liela svaigas gaļas izvēle, tāpēc es visbiežāk eju uz tirgu, kur es nopērku vajadzīgo un lieki apkārt neblandos. Taču vienudien aizmaldījos līdz veikalam, kur ir ļoti laba gaļas izvēle – acis vien zib, nespējot izvēlēties. Ieraudzīju trusīti un nevarēju atturēties no tā iegādes. Protams, it kā tur nav daudz, ko ēst, bet reizēm ļoti gribas paknakstīties. Turklāt, ņemot vērā, ka tas jau bija sadalīts, man atlika vien apcept un likt cepeškrāsnī šmorēties, pa to laiku uzvārot kartupeļus. Nav taču grūti, vai ne?

Recepte
– truša gaļa (man bija aptuveni 800 grami – četriem cilvēkiem gana)
– pāris ēdamkarotes eļļas cepšanai
– divi burkāni
– 1/4 selerijas saknes
– pastinaks
– daži timiāna zariņi
– daži rozmarīna zariņi
– 150 grami saldā krējuma

Tad nu lūk. Vispirms nomizo un sagriež burkānus, selerijas sakni un pastinaku. Ieslēdz, lai cepeškrāsns sasilst līdz 200 grādiem.

Uzkarsē pannu, ielej nedaudz eļļas un gaļu aši apcep no abām pusēm.

Starp burkāna, selerijas un pastinaka gabaliņiem ierušina trusi un timiānu un rozmarīnu.

Uzliek vāku, šauj 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep aptuveni stundu. Pa to laiku pagatavo salātus un uzvāra kartupeļus.

Kad ēdiens tuvojas gatavībai, pārlej ar saldo krējumu. Kamēr gaļa nogatavosies, traukā izveidosies forša, trekna mērcīte.

Garšīgi!

Foto: actuale.net

Viena atbilde to “Trusis saknēs un garšaugos”

  1. actuale Says:

    tās saknes ne visiem var garšot, bet trusis gan izcils

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: