Smilšu cepumi ar dzērvenēm

Kad paliek pāri smilšu mīkla, es mēdzu uzcept ārkārtīgi garšīgus un pavisam vienkāršus cepumiņus. Tiem neko daudz nevajag – tikai mīklu un rumā vai amaretto mērcētas dzērvenes. Es cenšos, lai man vienmēr ledusskapī glabātos žāvētas dzērvenes vai rozīnes, kas aplietas ar rumu vai amaretto, turklāt tās tur var stāvēt visai ilgi, jo nebojājas.
Grūtākais varētu būt mīklas rullēšana, jo reizēm smilšu mīkla mēdz nepaklausīgi lipt pie galda. Taču tas nevar būt iemesls, lai noslinkotu un neuzceptu šos cepumus.

Recepte
– smilšu mīkla
– rumā mērcētas žāvētas dzērvenes

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Galda virsmu nokaisa ar miltiem un izrullē smilšu mīklu. Pusi no tās nokaisa ar dzērvenēm.

Pliko mīklas pusi pārloka pāri nokaisītajai.

Ar rulli vēl drusku pierullē, lai mīkla ar ogām saķeras.

Mīklu sagriež garās strēmelēs un pēc tam katru strēmeli – trijstūrīšos.

Liek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru un cep otrajā plauktiņā no augšas kādas 15 minūtes.

Garšīgi!

Foto: K

Viena atbilde to “Smilšu cepumi ar dzērvenēm”

  1. andiic Says:

    lūk šie gan liekas viegli pagatavojami un garšīgi arīdzan! kuros datumos cep? iešu ciemos!😀

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: