Cūkas lāpstiņa ar rozmarīnu

Mana gaļas dāma tirgū reizi pa reizei iesaka paņemt cūkas lāpstiņu šmorēšanai. Es gan vienmēr izvairos un no lāpstiņas vāru tikai zupu, jo neesmu pārliecināta par rezultātu. Vienudien, kad biju domājusi, ka no saldētavas izņēmu kastīti ar divām filejām, vakarā liels bija mans pārsteigums, ka tā tomēr bija lāpstiņa. Ņemot vērā, ka jau biju nobriedusi cepeškrāsnī gatavotām vakariņām, nevis zupai, izlēmu pamēģināt, kas sanāks. Man par pārsteigumu vakariņas izdevās brīnišķīgas – pateicoties treknumiņam, gaļa ir ļoti mīksta, aromātiska un garšīga.

Recepte
– cūkas lāpstiņa (aptuveni 1.3 kg)
– divi rozmarīna zariņi
– pāris ēdamkarotes sviesta
– sāls, malti melnie pipari

Uzsilda cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Cūkas lāpstiņu apbārsta ar sāli un pipariem. Rozmarīna zariņus sadala mazākos gabaliņos, gaļā iegriež ar nazi un caurumiņos iesprauž rozmarīnu. Pārliek ar dažām sviesta piciņām un šauj krāsnī uz apuveni stundu.

Pa to laiku uzvāra kartupeļus un sagriež dārzeņus. Arī gaļa tikmēr būs nogatavojusies.

Tiešām garšīgi!

Foto: actuale.net

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: