Līdakas fileja

Mūsmājās zivs galdā ir visai reti. Tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, man zivs tā ne pārāk garšo un kundziņam – nepavisam. Otrkārt, man šķiet, ka es to nemāku pagatavot – kā ieraugu zivi, tā nobīstos, domājot, ko ar to iesākt. Treškārt, ko nu tur liegties, zivs tomēr ne pārāk forši ož.
Taču, gaidot ciemos actuale un ieraugot veikalā līdakas fileju, atbilde bija skaidra – pamēģināsim. Ņemot vērā, ka viņa piekrīt vistrakākajiem eksperimentiem, nebija jābaidās, kas no tā sanāks. Ja nesanāks, gan jau kaut kas cits izdosies. Taču šoreiz par to nebija jāsatraucas, jo līdaka izdevās ļoti garšīga.

Recepte
– līdakas fileja
– citrons
– sāls, pipari

Ņemot vērā, ka zivs gatavojas ļoti ātri, vispirms pagatavo to, ko ēst kopā ar to – mums tie šoreiz bija salāti no Ķīnas kāposta, paprikas, gurķiem, diedzētām lēcām un gatavās Cēzarsalātu mērces (man tagad jānokaunas, ja?).

Salātus jau uzliek uz šķīvja, lai gaidītu līdaku.

Lai nekļūdītos, nolēmu zivi mocīt pēc iespējas mazāk. Tāpēc uzliku uz plīts sildīties pannu un pa to laiku fileju pārgriezu uz pusēm, apslacīju ar citrona sulu un pārbēru ar sāli un pipariem.

Tas arī viss – liek uz pannas un no abām pusēm viegli apcep.

Liek uz šķīvja blakus salātiem un ēd, slavējot vakariņu gatavotāju.

Foto: actuale.net

2 Atbildes to “Līdakas fileja”

  1. Edgars Says:

    Viens no maniem iecienītākajiem ēdieniem … http://twitpic.com/7o5dco Un arī tāpēc, ka reāli vienkārši tas viss, apcep un vienmēr sanāk ellē garšīgi!😀

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: